Sahte rapor operasyonu! Profesörler gözaltında

/ Kaynak: DHA
Sahte rapor operasyonu! Profesörler gözaltında

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Diyarbakır'da sahte rapor operasyonu düzenlendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte rapor düzenledikleri iddia edilen kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 16 kişi arasında 7 infaz koruma memurunun da bulunduğunu ve 2 kişinin de arandığını açıkladı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu ile diğer illerdeki Açık Ceza İnfaz Kurumlarından Diyarbakır'a izinli olarak gelen hükümlülerin, hastaneye yatışları ile ilgili iddialar kapsamında başsavcılık tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında rüşvet, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşlarına karşı dolandırıcılık iddiası ile Diyarbakır da görev yapan 7 doktor, 2 memur, suça aracılık eden 2 sivil vatandaş ve 7 infaz koruma memuru olmak üzere toplam 18 kişi hakkında soruşturma başlatıldığı ve 16 kişinin bugün gözaltına alındığı, adreslerinde bulunamayan 2 kişinin ise arandığı belirtildi.
Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır'da bugün başlayan ve aralarında doktorların da bulunduğu kişilerin gözaltına alınmasına neden olan sahte rapor operasyonu ile ilgili, "Sahte rapor iddiası var araştırılıyor. Sabah yeni adliyeye intikal ettirildi. İddiada ismi geçenlerle ilgili bir adli süreç devam ediyor. Şu an hep iddialar var, yargı süreci netleştikten sonra bir açıklama yaparız. İsmi geçen doktorlar var, sağlık ilgilileri var" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...