Komşudaki Türkler 3 belediye başkanı seçti

Komşudaki Türkler 3 belediye başkanı seçti

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'daki AP seçimleri ve 2. tur yerel seçimlerinde ana muhalefet SYRIZA önde gidiyor. Yunanistan'daki Türk azınlık da 3 belediye başkanı seçti.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde SYRIZA yüzde 26.46'luk oy oranıyla birinci, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi ND yüzde 23.17 ile ikinci, aşırı sağcı Altın Şafak (Hrisi Avgi) partisi ise, yüzde 9.39'luk oy oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı PASOK'un da katılımıyla oluşturulan "Elia" (Zeytin) adlı siyasi hareket yüzde 8.03 oy oranıyla dördüncü sırada yer alırken, Potami (Nehir) 6.59, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) 5.99 ve Bağımsız Yunanlar Partisi (ANEL) yüzde 3.39'luk oy oranlarıyla milletvekili seçmek için barajı geçen partiler oldu.

İktidar ve muhalefetin büyük önem verdiği Attiki bölgesinde, bölge başkanlığı seçiminde SYRIZA'nın adayı Rena Duru ile PASOK'un desteklediği bağımsız aday İoannis Sguros'un yarışı başa baş götürdüğü belirtildi.

ATİNA'DA KAMİNİS ÖNDE
Atina Belediyesi'nde, PASOK ve Demokratik Sol (DİMAR) tarafından desteklenen Yorgos Kaminis oyların yüzde 51.67'sini, SYRIZA'nın adayı Gavriil Sakellaridis ise yüzde 48,43'ünü aldı.

Diğer önemli bölge olan Pire kentinde bağımsız aday Olimpiakos futbol takımının başkan yardımcısı Yannis Moralis yüzde 55.19, Selanik'te de bağımsız aday Yannis Butaris yüzde 58.23'lük oy oranıyla belediye başkanı seçildi.

TÜRKLER 3 BELEDİYE KAZANDI
Dün yapılan yerel seçimlerin ikinci turunda Batı Trakya Türk azınlığının yoğun biçimde yaşadığı İskeçe ve Rodop illerindeki toplam 8 belediyeden üçünde Türk belediye başkanı seçildi.

Türk nüfusun çoğunlukta bulunduğu Rodop ilindeki Kozlukepir (Ariana) Belediye Başkanlığına Rıdvan Ahmet, Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanlığına ise İsmet Kadı seçilirken, İskeçe'deki Mustafçova (Miki) Belediyesindeki başkanlık seçimini Cemil Kabza kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...