Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sandıklar bu pazar yeniden kuruluyor

Sandıklar bu pazar yeniden kuruluyor

GÜNDEM Haberleri

30 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından YSK'nın iptal kararı verdiği Ağrı ve Yalova ile 6 ilçe ve 5 beldede 1 Haziran'da seçimler yenileniyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 30 Mart sonuçlarına yapılan itirazlar üzerine 'seçimin yenilenmesi' kararı verdiği 13 yerleşim bölgesinde seçmen, belediye başkanı ve il genel meclis üyelerini seçmek için 1 Haziran Pazar günü yeniden sandık başına gidecek. Seçimler'in yenileneceği bölgeler arasında Ağrı ve Yalova illerinin yanı sıra 6 ilçe ve 5 belde de bulunuyor.

7 KISITLI SEÇMEN ETKİLEDİ: Yalova'da, 30 Mart yapılan seçimlerin ardından CHP'li Vefa Salman'ın belediye başkanlığını 6 oyla kazandığı açıklanmıştı. Ancak AK Parti, seçme hakkı bulunmayan kısıtlıların da oy kullandığını ileri sürerek sonuçlara itiraz etmişti. İl Seçim Kurulu, kısıtlı 7 seçmenin oy kullandığını tespit etmiş ve iki parti arasındaki farkın 6 oy olmasını dikkate alarak Yalova'da seçimin yenilenmesine karar vermişti.

YIRTIK ÇUVAL SEÇİMİ YENİLETTİ: Ağrı'da da seçim yarışı nefes nefese geçmiş ve BDP'nin adayı Sırrı Sakık'ın seçimi 10 oy farkla kazandığı açıklanmıştı. AK Parti'nin bu sonuca yaptığı itiraz üzerine YSK, bazı oy çuvallarının yırtık olduğunun tespit ederek ağrı'da seçimin yenilenmesine karar vermişti. (AKŞAM)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...