Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Liseye geçiş sistemi değişiyor

Liseye geçiş sistemi değişiyor

EĞİTİM Haberleri

Liseye geçişte yeni tercih sistemi geliyor. Açıkta kalan öğrenci ve boş kontenjan sorunu çözülecek. Öğrenciler tek listede iki grup tercih yapacak.

Liseye geçişte sınav sisteminin ardından tercih sistemi de değişiyor. Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez 8. sınıflara uygulanan merkezi sınav uygulamasıyla birlikte okullara yerleştirme sistemini de değiştirme kararı aldı.

Buna göre öğrenciler bu yıl tek listede iki tip tercih yapacak. A grubu listede daha önce olduğu gibi 20'ye yakın okul tercihi yer alacak. B grubu listede ise 5 tane okul türü tercih edilcek.

Öğrencinin puanı ilk listedeki tercihlerine yetmediği durumda, bu kez puanının yanı sıra adresi ve okul kontenjanları da dikkate alınarak, okul türü tercihine göre en yakınındaki uygun okula yerleştirlecek.

Yani 20 tercihinden birine yerleşemeyen öğrenci, anadolu lisesi, fen lisesi, meslek lisesi, imam hatip lisesi gibi okul türü tercihleri göz önünde bulundurularak, adresine en yakın boş kontenjana yerleştirilecek.

Yeni sistemle yedek yerleştirme uygulaması da tarihe karışacak.

Okulunu değiştirmek isteyen öğrenci boş kontenjan ve puan üstünlüğü esaslarına göre başvuruda bulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni sistemle hem açıkta kalan öğrenci hem de boş kontenjan sorununu çözmeyi hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...