Drogba'dan golcü tavsiyesi: 'Beni aratmaz'

Drogba'dan golcü tavsiyesi: 'Beni aratmaz'

SPOR Haberleri

Galatasaray'la yollarını ayıran Fildişili yıldız Didier Drogba takıma veda etmeden önce yerine alınması gereken ismi yönetime iletti.

Geçen sezon devre arasında geldiği G.Saray'ın 2012-13 şampiyonluğunda ve Şampiyonlar Ligi'nde elde edilen başarılı sonuçlarda önemli rol oynayan Fildişili yıldız halefi olarak uzun yıllar Chelsea'de birlikte forma giydiği yakın arkadaşı ve aynı zamanda vatandaşı Salomon Kalou'yu önerdi.

28 yaşındaki golcü futbolcunun Fildişi Milli Takımı'na çağrılmasında da büyük rol oynayan Drogba, sarı-kırmızılı takımdan ayrılmasının ardından boşluğunu dolduracak en önemli ismin Kalou olduğunu ifade ederken, vatandaşına da G.Saray'ı tavsiye etti.

5 yıl formasını giydiği Chelsea'nin yeni mukavele önermemesinin ardından bedelsiz olarak Lille'e transfer olan Kalou, Fransız ekibinde daha golcü bir kimliğe bürünmesiyle dikkat çekti. Ligue 1'de ilk sezonunda 28 maçta 14 gol atıp, 5 de asist yapan Kalou, bu sezonu ise 38 maçta 16 gol, 5 asistle tamamladı. Tecrübeli futbolcunun Chelsea'da forma giydiği son sezonunda ise Premier Lig, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi'nde toplam gol sayısı sadece 5 oldu.

2 YIL DAHA ANLAŞMASI VAR

Drogba'nın Türkiye'yi, İstanbul'u ve G.Saray'ı anlatırken özellikle kendi çektiği taraftar fotoğraflarını Salomon Kalou'ya gösterdiği de öğrenilirken, Aurelien Chedjou'nun transferinde Lille'le kurulan sıcak ilişkiler de sarı-kırmızılıların bu oyuncuyu almaya karar vermesi durumunda avantajı olarak gözüküyor. 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Salomon Kalou'nun bonservisi konusunda Lille'in makul bir rakam talep etmesi durumunda G.Saray'ın bu oyuncu için görüşmelere start vermesi bekleniyor.Vatan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...