Suriyeli muhalifler rejime karşı birleşti

/ Kaynak: AA
Suriyeli muhalifler rejime karşı birleşti

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de rejime karşı savaşan muhalif oluşumlar,terör örgütü IŞİD'e ve rejim güçlerine karşı ortak hareket etmek için 'Mücahitlerin Şura Meclisi'ni kurdu.

Suriye'de rejime karşı savaşan muhalif oluşumlar, terör örgütü IŞİD'e ve rejim güçlerine karşı ortak hareket etmek için "Mücahitlerin Şura Meclisi"ni kurduklarını ilan etti.

Konu ile ilgili muhaliflerin temsilcileri tarafından sosyal paylaşım sitesi YouTube'dan yayınlanan açıklamada, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), İslami Cephe, Nusra Cephesi, Tevhid Tugayı, Ahrar'uş Şam ve diğer silahlı hareketlerin Suriye'nin doğusundaki bölgelerde ortak operasyon yapmak için "Mücahitlerin Şura Meclisi"ni kurdukları açıklandı.

Açıklamada, Mücahitlerin Şura Meclisi tarafından "ortak operasyon birimi" oluşturulacağı ve bu birimin özellikle rejim ile terör örgütü IŞİD tarafından uzun süredir abluka altında tutulan Deyru'z Zor kentinin kurtarılması için çalışacağı ifade edildi. Aynı açıklamada ayrıca operasyonların tek noktadan planlanıp gerçekleştirileceği de kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...