Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Vekile yolsuzluktan 5 yıl hapis

Vekile yolsuzluktan 5 yıl hapis

DÜNYA Haberleri

Rus parlamentere yolsuzluktan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Komünist Parti Milletvekili Konstantin Şirşov, yolsuzluk ve rüşvet gerekçesiyle 5 yıl hapis ve 700 bin ruble para cezasına çarptırıldı.

Moskova Kent Mahkemesi (Mosgorsud), Şubat 2013 yılında dokunulmazlığı kaldırılan milletvekili Şirşov'u suçlu buldu. Milletvekilinin 2011 yılında 3 suç ortağıyla bir iş adamına Duma milletvekilliği karşılığında 6,5 milyon Euro rüşvet talebinde bulunduğu iddia edilmişti. İş adamı teklife olumlu bakınca zanlılar rakamı 7,5 milyon Euro'ya çıkarmıştı.

Rusya istihbarat teşkilatı FSB'ye başvurarak yardım isteyen iş adamın aracılığı ile suçüstü yapıldı. Moskova'nın Natsional Oteli'nde para teslimi sırasında bir zanlı ve daha sonra diğerleri gözaltına alınırken, güvenlik güçleri olaya milletvekili Şirşov'un isminin de karıştığını tespit etti.

Şirşov, tüm suçlamaları redderek para teslimi sırasında otelde tesadüfen bulunduğunu iddia etmişti. Fakat, güvenlik kameralarını inceleyen soruşturma yetkilileri, milletvekilinin otelde kendi danışmanlarıyla konuşarak para miktarı konusunu görüştüğünü tespit etti.

Mahkeme Şirşov'u suçlu bularak 5 yıl hapis ve 700 bin ruble para cezası verilmesine karar verdi. Mahkeme, Şirşov'un suçunun güvenlik güçlerinin gizlice kayda aldığı video görüntü ve ses kayıtlarına göre kanıtlandığını vurguladı. Mahkeme kararının ardından milletvekili mahkeme salonunda gözaltına alındı.

Öte yandan Rusya Komünist Partisi, partinin artan saygınlığının gözden düşürmek için "Komünistlere karşı saldırı" yapıldığını iddia etti.

Yazete

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...