Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri'nden 'bu ülkelere gitmeyin' uyarısı

/ Kaynak: DHA
Dışişleri'nden 'bu ülkelere gitmeyin' uyarısı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya ve Libya'ya seyahat edeceklere ve bu ülkelerde yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik güvenlik ve seyahat uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya ve Libya'ya seyahat edeceklere, Libya'da ve Nijerya'da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik güvenlik ve seyahat uyarısında bulundu.Yapılan uyarıda, "Libya'nın doğusunda silahlı gruplar arasında son günlerde Bingazi merkezli olarak çatışmaların gerçekleşmesi ve bu olayların başkent Trablus'ta da bazı yansımaları olması ışığında, içinde bulunduğumuz bu dönemde zaruri olmayan hallerde vatandaşlarımızın Libya'ya gitmekten geçici olarak imtina etmeleri, Libya'da bulunan veya her şeye rağmen bu ülkeye gidecek olan vatandaşlarımızın da şahsi güvenlikleri açısından gerekli tedbirleri almayı ve müteyakkız bulunmayı sürdürmeleri yararlı olacaktır. Bu bağlamda vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Trablus Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları dikkatle takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Libya'da bulunan vatandaşlarımızla ilgili olası acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat bazında hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile (00 90 312 - 292 29 29) irtibata geçilmesi mümkündür" bilgilerine yer verildi.

'NİJERYA'DA TERÖR VE ADAM KAÇIRMA EYLEMLERİ'
Bakanlık, Nijerya ile ilgili de şu uyarılarda bulunup, bilgi verdi:


"Son dönemde Nijerya'da terör ve adam kaçırma eylemlerinde artış olması ışığında Nijerya'da bulunan veya bu ülkeye gidecek olan vatandaşlarımızın, şahsi güvenlikleri açısından gerekli tedbirleri almayı ve müteyakkız bulunmayı sürdürmeleri yararlı olacaktır. Nijerya'nın Yobe, Borno, Adamawa, Jigawa, Bauchi, Gombe, Kaduna, Nasarawa, Benue ve Taraba eyaletlerinde bulunan vatandaşlarımızın terör ve kaçırma eylemlerine karşı özellikle dikkatli olmaları ve zaruret olmadıkça bu eyaletlere seyahat etmemeleri telkin edilmektedir. Bu bağlamda vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Abuja Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları da takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Nijerya'da bulunan vatandaşlarımızın olası acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile (00 90 312 - 292 29 29) irtibata geçmeleri mümkündür."

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...