Libya'da ulusal diyalog çağrısı

/ Kaynak: AA
Libya'da ulusal diyalog çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya Başbakanı Maatik, "Hiçbir kesimin istisna edilmeyeceği ulusal diyalog çağrısı yapacağız" dedi.

Libya'nın yeni Başbakanı Ahmed Maatik, "hiçbir kesimin istisna edilmeyeceği ulusal diyalog çağrısı" yapacaklarını söyledi.

Maatik, hükümetinin güvenoyu almasından sonra yaptığı konuşmada, bütün taraflarla ülkedeki gruplaşma ve ihtilafları reddetmeye, safları birleştirmeye çalışacağını ifade etti.

Kuşatıcı ve hiçbir kesimin dışlanmadığı ulusal diyaloğun önemini vurgulayan Maatik, Libyalıları, devletin ve bütün kurumlarının, "devrim ruhuna sadık şekilde inşa edilmesi" hedefiyle yeni hükümet etrafında toplanmaya davet etti.

nbsp;Libya Başbakanı, "Terörü asla kabul etmeyeceğiz. Teröristlerin ülkenin istikrar ve güvenliğini tehlikeye atmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Libya Yüksek Yargı Konseyi'nden ulusal girişim

Öte yanda Libya Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Ali Hafiza, ülkedeki krizi çözmek ve tüm taraflar arasında iletişimi sağlamak için bir komisyon oluşturulacağını belirtti.

Hafiza, başkent Trablus'ta düzenlediği basın toplantısında, mecliste yaptığı görüşmelerin ardından ülkenin içinde bulunduğu tehlikeli ve zor durumu düzeltmek için bütün siyasi grupları ve aşiretleri içeren komisyon oluşturulması için ulusal girişim başlatıldığını söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...