O soruya esprili cevap

/ Kaynak: İHA
O soruya esprili cevap

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TBMM Meclis Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, sosyal medya üzerinden kendisine yapılan küfür ve hakaretler karşısında ne yaptığı sorulunca...

TBMM Meclis Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, öğrencilerin sosyal medyada kendisine yönelik küfür ve hakaretler karşısında ne yaptığını sorması üzerine esprili bir cevap vererek, öğrencileri güldürdü.

Küfür ve hakaretler karşısında dava açtıklarını fakat bu davaların sonuç vermediğini belirten Burhan Kuzu, 'Ben de senin' diyerek rahatladığını söyledi. TBMM Meclis Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Halkalı'da bulunan Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Siyaset Kulübü tarafından düzenlenen Türk Siyasetinde Tıkanıklıklar ve Çözüm Önerileri" konulu seminere katıldı. Başkanlık sistemi ile parlamenter sistemi kıyaslayan Burhan Kuzu, Türkiye'nin mutlaka başkanlık sistemine geçmesi gerektiğinin altını çizdi. Burhan Kuzu'nun esprili yorumları zaman zaman öğrencileri güldürdü.

Öğrencilerin üniversitelerde kendisine yumurta attığını hatırlatan Burhan Kuzu, kendisine yapılan bu protestonun haberlerde geniş yer aldığını belirterek, "Yumurta atarsanız gelirim" şeklinde espiri yaptı. Yumurta atmanın yanlış bir protesto şekli olduğunu belirterek, "Türkiye namına acıyorum. Bu yumurtaları yeseydiniz atmazdınız" dedi. "Samsun'da koca bir deve yumurtası, Allah'tan onu atmadılar" diyen Burhan Kuzu salonda bulunanları güldürdü.

"TÜRKİYE'DE 12 YILDIR TIKANIKLIK YOK"

"Türkiye'de tıkanıklık yok. Üstelik 10-12 yıldır yok" diyen Burhan Kuzu, parlamenter sistemi eleştirdi. Kuzu, İngiliz modeli olan parlamenter sistemin dünyanın başına bela olduğunu söyledi. Burhan Kuzu, "Bu modelin tıkanıklıkları sistemin kendisinden kaynaklanıyor" dedi.

"Türk siyasetinde en can alıcı nokta milli iradeye güvensizlik noktasıdır" diyen Burhan Kuzu, "Devlet yönetmek bir sanat. Bugünkü muhalefeti hükümet olarak görüyorum. Terler içinde uyanıyorum. Allah'tan uykudaymışım diyorum. Çünkü bir şeyi yok, proje yok, böyle bir derdi de, kapasitesi de yok" şeklinde konuştu.

"2010 YILINA KADAR HİÇBİR HÜKÜMET MUKTEDİR OLMADI"

Milli iradeye güvensizliğin 27 Mayıs'ın temeli olduğunu savunan Burhan Kuzu, 2010 yılına kadar Türkiye'de hiçbir hükümet muktedir olamadı" şeklinde konuştu.

Ergenekon, Balyoz gibi davalara da değinen Burhan Kuzu, "O davaların özü doğrudur. Kimseye yanlışlık yapıldı diye bir şey söz konusu değildir" diye konuştu.

30 yıldır Türkiye'de başkanlık sistemini savunduğunu dile getiren Burhan Kuzu, şunları söyledi; "Attığımız tek ve önemli adım cumhurbaşkanını halka seçtirmek. Bunun bir adım önüne geçmemiz lazım. Küresel bir güç olmak istiyorsak istikrarlı bir Türkiye'nin olması lazım. Koalisyonla bu iş olmaz. Tayyip Erdoğan'ın 10 yılda 30 yıl yaşlandırarak getirdiği Türkiye çöker, ilk koalisyonda bu ülke perişan olur."

"BAŞKANLIK SİSTEMİ, BÖLÜNMENİN PANZEHİRİDİR"

"Başkanlık sistemini getirmemiz lazım" diyen TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, başkanlık sisteminin bölünme demek olmadığını söyledi. Burhan Kuzu, "Türkiye'nin bulunduğu yer zor bir bölge. Burada, hep bir adım atan hükümetler olursa işe yarar. Parlamenter sistemde yasama organı şeklen var, kendi yoktur. Parlamenter sistemde bütçe ret olamaz. Zaten hükümet düşer. Federal sistemde başkanlık sisteminin uzaktan yakından alakası yoktur. Başkanlık sistemi, bölünmenin panzehiridir" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ANKET YAPILIYOR"

Öğrencilerin AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağını sorması üzerine Burhan Kuzu, "Şuan istişareler devam ediyor. Anket yapılıyor. Ankete göre karar verilecek. Benim görüşüm bu" dedi.

Siyasilerin sosyal medya gibi ortamlarda kendilerine ve ailelerine yönelik aşağılayıcı hakaretler karşısında neler yaptıklarının sorulması üzerine Burhan Kuzu, dava açtıklarını ama bunlarla çok sonuç alamadıklarını dile getirdi. Kendisine yönelik hakaretleri "Ben de senin" dediğini dile getiren Burhan Kuzu salonda bulunanları kahkahaya boğdu. Kuzu, "Çünkü dava açıp da alamayacağım şeyi niye yapayım ben de rahatlıyorum" dedi.

Türkiye'nin geleceği için başkanlık sisteminin olması gerektiğini belirten Burhan Kuzu, "Şu üç ayların hürmetine Allah şu muhalefete bir şey verir de bir şeyler yaparız" diyerek salonda bulunanları güldürdü.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...