Güllüce: "Mazlumların yanında olacağız"

/ Kaynak: İHA
Güllüce: "Mazlumların yanında olacağız"

Politika Haberleri  / İHA

Bakan Güllüce, partisinin seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ağrı'da dünya mazlumlarının her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, partisinin seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ağrı'da dünya mazlumlarının her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.

Partisinin seçim çalışmaları dolayısıyla Ağrı'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce çeşitli ziyaretlerde ve temaslarda bulundu. Yüzüncüyıl ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinde taziye ziyaretlerinde bulunan Bakan Güllüce, Fırat Mahallesinde bir taziye evinde mahallelilerle toplantı düzenledi. Burada düzenlenen toplantının ardından bir düğün salonunda verilen 22. Dönem AK Parti Milletvekili avukat Halil Özyolcu tarafından düzenlenen "Dostlar Buluşuyor" programına katıldı. Programa, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanı sıra, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Ağrı Milletvekilleri Ekrem Çelebi, M.Kerim Yıldız, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan ile çok sayıda parti üyesi ve vatandaş katıldı.

Ağrı'da kentsel dönüşümü hızlandıracaklarını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Değerli dostlar 10 -15 gün önce İller Bankası Bölge Müdürü ve Ankara'dan kentsel dönüşümle ilgili bilgili arkadaşlarımızı buraya gönderdik. Onlar da bize bir rapor verdiler. Yüzüncüyıl Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy, Fatih Mahallesi, Fevzi Çakmak ve Fırat Mahallesi'nin üçüncü etabı değerli belediye başkanımızla omuz omuza vererek onu yetkilendirerek, bakanlığımızın parça parça olan yetkileri vardır. Bu parça parça olan yetkilerin hepsini yine parça parça hepsine dağıtarak kendisinin arkasında da dimdik durarak değerli başkanımızın becerisinden de istifade ederek bu işi çok iyi yapabileceğimizi bildiğimiz arkadaşımız olduğu için biz bakanlık olarak arkandayız yürü diyoruz" dedi.

YENİ TÜRKİYE'Yİ KURMAK İSTİYORUZ

AK Parti hükümeti olarak özgürlüklerin, demokrasinin, evrensel hukukun olduğu yeni bir Türkiye'yi kurmak istediklerini söyleyen Bakan Güllüce, "Ben bu bölgenin çocuğuyum. Dertlerinizi, sıkıntılarınızı bilirim. Sizlerden birisiyim. Bu parti kurulurken ne dedik. Batı'da ne varsa gelişmiş yerde ne varsa kalkınmamış yerlerde de aynısı olması gerekir. AK Parti adaleti bu şekilde anlamaktadır. Dağılımın, hizmetin adaletli olması şeklinde anlamaktadır. Dikkat ederseniz AK Parti hükümeti kurulduktan sonra daha çok hizmetler gelişmemiş ve hizmet almamış yerler olmuştur. Biz "Yeni Türkiye" diyen, "Yeni Anlayış" diyen çeşitli mantıklarla çeşitli anlayışlarla bizi suçlayan ama bizim iftihar ettiğimiz "Yeni Türkiye"yi kurmak istiyoruz. Bu yeni Türkiye'de, özgürlükler, demokrasi, evrensel hukuk ne diyorsa o noktada olacak diyoruz. Yeni Türkiye'de hizmet Türkiye'nin her yerine eşit olacak diyoruz. Yeni Türkiye'de hiçbir etnik yapının, hiçbir etnik yapıdan ne fazlalığı ne azlığı olacak diyoruz. Yeni Türkiye'de inanç özgürlüğünün dünyanın en özgürce kullanılabildiği bir Türkiye olsun diyoruz. Yeni Türkiye'de herkesin iş sahibi, aş sahibi olduğu bir Türkiye olsun istiyoruz. Bizim dünya mustazaflarının, mustazaf halkların yanında olma gibi bir iddiamız var. Bizim dünya mazlumlarının yanında olma gibi bir iddiamız var. Değerli başkanımız "one minute" diyerek dünyaya meydan okudu. Dünya ya dedi ki ben hep mustazafların yanında olacağım dedi hepiniz biliyorsunuz. Bu yüzden başımıza ne oyunlar oynanmaya kalkındı. Ne provokasyonlar yapılmaya kalkındı bunları da biliyorsunuz. Uzun adam dediler sen mustazafların yanında olursan tepene bineriz, seni bitiririz, ey uzun adam dediler. Ama sizler bu millet dedi ki biz uzun adamı yetirtmeyiz. Biz mustazafların yanında oluruz, biz yoksul halkların yanında oluruz dediniz ve oylarınızla onlara meydan okutunuz. Allah binlerce kez sizlerden razı olsun. Bizim karşımıza bütün dünyayı diktiler organizasyonlar yaptılar. Yolumuzdan dönmeyeceğiz. Dünya mazlumlarının yanında olacağız. Somali'nin, Bosna'nın yanında olacağız. Afrika'da ezilen hangi dinden, hangi dilden olursa olsun onun yanında olacağız. Filistin'in yanında olacağız. Bu iddiamızda hiçbir şekilde geri dönmeyeceğiz. Uzun adamda bu iddiasında olduğu için milletin sevgisini sempatisi kazanmış durumda. Hepimiz omuz omuza vereceğiz inşallah dünya mazlumlarına elimizden geleni yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...