Bakan Yıldız, Bakan Çelik'i hastanede ziyaret etti

/ Kaynak: İHA
Bakan Yıldız, Bakan Çelik'i hastanede ziyaret etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Bakan Yıldız, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı ameliyat olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taner Yıldız'ı, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı ameliyat olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Taner Yıldız'ı, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Yıldız, Hastane çıkışında basın mensuplarının Soma'daki maden kazası ve yeni maden yasası ile ilgili sorularını cevapladı. Soma'da yaşanan maden kazasının stresinin henüz atılamadığını belirten Yıldız, yeni maden yasası ile ilgili sorulan bir soruya, "Şimdi bunu bütün sektörler akademisyenler, sendikalar, özel ve kamu sektörü ayrım yapılmaksızın, bütün madencilik sektörüne katkı koyabilecek, yurt dışı birikimleri buraya aktarabilecek, yerli kömür karakteristiğini buraya yansıtabilecek bir yapıyı tekrar elden geçiriyoruz. Şu ana kadar yapılanlara ek, muhakkak ortaya yeni şeyler koymamız lazım. Maden ve kömür ocaklarıyla alakalı çok daha sıkı elekten geçecek bir yapıyı kurguluyoruz" şeklinde cevap verdi.

"ORAYA PROVOKASYON İÇİN GELENLERİN OLDUĞUNU GÖRÜYORUM"

Bakan Yıldız, Soma'ya provokasyon amacıyla gelenlerin olduğunu söyledi. Vali, kaymakam ve emniyet müdüründen provokasyon amacıyla gelenlerin olduğu bilgisini aldığını belirten Yıldız, "Soma'da yaşananlarla alakalı çok net şeyler söyledik. Orada işçi sağlığı ve güvenliğiyle alakalı tedbirlerin tamamı, çalışma müfettişlerimiz tarafından onaylanmadan kömür üretimi yapılmayacak demiştik. Zaten buna uyuyoruz. İşçi kardeşlerimiz haricinde provokasyon için oraya gelenlerin olduğunu görüyorum. Onun bilgisini validen, kaymakamdan ve emniyet müdüründen alıyorum. Provokasyona müsaade etmemiz mümkün değil. Biz, orada işçi kardeşlerimizin durumuna çözüm getirmek açısından ne tür şeyler gerekiyorsa onları konuşuyoruz, bir de farklı konularla uğraşacak halimiz yok. Bırakın biz işimizi yapalım. Oradaki işçi kardeşlerimizin sağlam ve iyi bir zeminde çalışmalarını sağlamak için gayret edelim. Dışarıdan gelen provokasyona müsaade etmeyelim" ifadelerini kullandı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...