Mobil kullanıcılar bu uygulamaya dikkat!

Mobil kullanıcılar bu uygulamaya dikkat!

TEKNOLOJİ Haberleri

Android işletim sistemli telefonlarda görülen sahte güvenlik uygulamaları şimdi de Windows Phone'lu telefonlara sıçradı.

Google'ın geçen ay sahte bir uygulamanın oyununa gelenlere geri ödemede bulunmasının ardından, dolandırıcı uygulamalar pek hız kesmemiş gibi görünüyor.

Windows Phone'un uygulama mağazasında ortaya çıkan Kaspersky Mobile isimli sahte uygulama, zararlı analistlerini bile şaşırttı çünkü siber suçlular, genellikle Google Play'i hedef alıyorlar. Kaspersky Lab, Windows Phone için herhangi bir antivirüs ürünü sunmuyor, ancak 4 dolara satılan sahte uygulama, Kaspersky'nin logosunu ve diğer marka öğelerini kullanmaktan hiç çekinmemiş. Kaspersky Lab'dan baş zararlı analisti Roman Unuchek'e göre uygulama, dosyalarınızı tarıyor gibi yapmayı da başarıyor.

Bu sahte uygulamayı geliştiren hesaptan başka sahte uygulamalar da yayınlanmış. Bunlar arasında Avira Antivirus, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera Mobile, Internet Explorer ve Safari'nin logolarını kullanan sahte uygulamalar var. Uygulamalardan bir tanesi ise geçtiğimiz ay Google Play'de ortaya çıkan sahte antivirüs uygulaması Virus Shield ile aynı isme sahip.

3.99 dolara satılan bu uygulama, hiçbir işe yaramamasına rağmen Google Play'de 10.000'den fazla kez indirilmiş, "en çok indirilen ücretli uygulamalar" listelerinin en başına yerleşmeyi başarmıştı. Google daha sonra uygulamayı kaldırarak onu satın alanlara 5 dolarlık kredi vermişti.

Araştırmacıların Google Play'de ortaya çıkardığı sahte bir uygulama ise "Kaspersky Anti-Virus 2014" adını kullanıyor. Resmi Kaspersky Internet Security for Android uygulamasının açıklamasını olduğu gibi kopyalayan sahte uygulamayı çalıştırdığınızda, "taklit" bir tarama bile gerçekleştirilmiyor.

Unuchek, benzer sahte uygulamaların önümüzdeki günlerde uygulama mağazalarında boy gösterebileceğini; mağazaların mekanizmalarının bu durumla savaşamadığını vurguluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...