Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksek sabotajcılar içeriden çıktı

Yüksek sabotajcılar içeriden çıktı

GÜNDEM Haberleri

Sabotajcılar elektriklerin ne zaman kesileceğini biliyor ve buna göre hareket ediyor. Bu da 'içeriden' desteği akıllara getiriyor

İstanbul'un fethinin yıl dönümü olan 29 Mayıs'ta sefere başlaması planlanan Yüksek Hızlı Trene (YHT) son iki hafta içinde 200'ün üzerinde sabotaj yapılması "Hırsızlar kabloları rahatlıkla nasıl kesebiliyor" sorusunu akıllara getirdi. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine göre sabotajcılar 'yabancı' değil. Zira bütün hırsızlık vakaları, sistemin kontrolü için elektrikler kesildiği anda gerçekleşti. Yani sabotajları yapanlar, YHT'nin çalışma prensiplerini çok iyi biliyor. Bu da içeriden ve dışarıdan aynı anda düğmeye basıldığı şüphesini güçlendirdi. Pekiyi trenler yolcu taşmaya başladığında da aynı problem yaşanacak mı? Ulaştırma Bakanlığı yetkililerine göre böyle bir sıkıntı olmayacak. Sistemin tam olarak devreye girmesiyle bu tür girişimler anında tespit edilecek. Ayrıca halen Ankara-Eskişehir hattında görevli 4 mobil ekibe, Eskişehir-İstanbul seferleriyle 4 ekip daha eklenecek ve söz konusu 8 mobil ekip hat boyunca vardiyalı güvenlik kontrolü yapacak.
Cenk Esen / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...