Draghi: Avro Bölgesi deflasyona karşı para basmaya hazır

Draghi: Avro Bölgesi deflasyona karşı para basmaya hazır

Ekonomi Haberleri

Draghi, "Enflasyon beklentilerinde istikrarsızlık oluşması halinde, bu durum, geniş tabanlı varlık alım programı için zemin hazırlayabilir" diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Avro bölgesinde deflasyonist beklentilerin gerçekleşebileceği yönünde bir risk olduğunu, bunun daha sonra hane halkı ve firmaların, klasik bir deflasyonist döngüde harcamalarını ertelemelerine sebep olabileceğini belirtti. Draghi, Portekiz'in Sintra kentinde ECB tarafından düzenlenen forumda, "Düşük enflasyon döneminde para politikası" konulu bir konuşma yaptı. Enflasyonun uzun süre çok düşük seviyede seyretmesine boyun eğmediklerini söyleyen Draghi, şöyle devam etti: "Avro bölgesinde düşük enflasyona katkı yapan iki belirgin faktör var. Bunlar, avro kurundaki artış ve bazı Avro bölgesi ülkelerinde göreceli fiyat ayarlamalarının süreci... Düşük enflasyonun uzun süre devam edecek. Ancak yavaş yavaş yüzde 2'ye döneceği yönünde beklentimiz var. Bizim sorumluluğumuz ortaya çıkabilecek risklere karşı dikkatli olmak ve harekete geçmek için hazır bulunmak. Para politikası tepkisi açısından önemli olan, zamanlama... Enflasyon beklentilerinde istikrarsızlık oluşması halinde, bu durum, geniş tabanlı varlık alım programı için zemin hazırlayabilir."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...