Dondurma yemek için 5 tatlı sebep

Dondurma yemek için 5 tatlı sebep

SAĞLIK Haberleri

Gerçek sütten yapılan dondurma hem protein hem de vitamin ve mineral kaynağı.Birçok tatlıya nazaran kalori içeriği daha düşüktür.

Hem çocukların hem de büyüklerin en sevdiği tatlıların başında gelen dondurmanın, aynı zamanda sağlıklı bir besin olduğunu belirten uzmanlar, günlük beslenmede tatlı yerine geçebileceğini belirtiyorlar. Özellikle çocuk beslenmesinde büyüme ve gelişme çağında protein, kalsiyum ve fosforun kemik ve kas gelişimi açısından gerekli olduğunu söyleyen diyetisyen Gizem Şeber,?"Süt içmeyi sevmeyen çocuklarda süt yerine verilmesi?günlük?ihtiyaçların karşılanmasına yardımcı olur. Düşük kalorili olduğu için diyet yapanlar da haftada?1-2 defa?1?top sade veya meyveli dondurma tüketebilir. Piyasada bulunan tatlandırıcı ile hazırlanmış şeker içermeyen dondurmalar da, günde 1-2 top ara öğün yerine tercih edilebilir" dedi.
FAYDALARI

Kaliteli protein kaynağıdır.
A vitamini açısından zengindir. Az miktarda D vitamini içerir.
Vücut direncini artıran Riboflavin vitamini açısından zengindir.
Kalsiyum ve fosfor minerallerini yüksek oranda içerir.
Birçok tatlıya nazaran kalori içe?riği daha düşüktür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...