İşte depremin bilançosu

İşte depremin bilançosu

GÜNDEM Haberleri

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi yakınlarında cumartesi başlayan ve bu saate kadar devam eden depremlerde 321 kişi yaralandı.

Çanakkale Valiliği, 10 yaralının yatarak tedavi gördüğünü, 2 kişinin ise İstanbul ve Trakya'ya sevk edildiğini açıkladı. Hastanelerde vatandaşlara psikolojik desteğin verildiği belirtilen açıklamada, hazırlanan 100 çadırın, ihtiyaç halinde sevk edilmek üzere araçlara yüklü halde bekletildiği belirtildi.
20 EKİP ÇALIŞTI
Çanakkale Valiliği bünyesinde, Vali Ahmet Çınar başkanlığında oluşturulan Afet Yönetim Merkezi, depremlerin bilançosunu açıkladı. Bölgede, Cumartesi saat 12.25'de meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki sarsıntıyla başlayan deprem hareketliliği bugüne kadar devam etti. Çoğu il merkezinden de hissedilen artçı sarsıntılar, Çanakkalelileri sokağa döktü. İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, il merkezi ve ilçelerde, 29 inşaat mühendisi, 5 mimar, 11 inşaat teknikeri, 13 şoför ve 13 araçtan oluşan toplam 20 ekiple birlikte ön hasar tespit çalışması yaptı. Gökçeada, Eceabat, Lapseki, Biga, Gelibolu ilçelerinde ön hasar tespit işlemleri tamamlandı, Çanakkale Merkezde ise çalışmalar sürüyor.
8 OKUL HASARLI
Yapılan çalışmalarda depremin bilançosu da ortaya çıktı. Çanakkale Valiliği, 2 günde toplam 321 vatandaşın hastanelere müracaat ettiğini açıkladı. Bunlardan 309'u ayakta tedavi görerek taburcu edilirken, 10 kişi, Çanakkale'deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 1 kişi İstanbul'a bir kişi de Trakya Üniversitesi hastanesine sevk edildi. 2 günlük deprem hareketliliğinde, il merkezi ve ilçelerde toplam 299 bina hasar gördü. Bunlardan Gökçeada'da 108, Gelibolu ilçesinde 1, Eceabat ilçesinde 17, Lapseki ilçesinde 5, Biga ilçesinde ise 2 bina da ağır hasar oluştu. Geri kalan 166 binanın ise hafif hasarlı olduğu tespit edildi. İl merkezindeki 8 okulda da hasar olduğu belirlendi.
GÖKÇEADA'YA 2 TIR YARDIM MALZEMESİ
Deprem hasarlarının havadan izlenerek Afet Yönetim Merkezine bilgi vermek üzere Boğaz ve Garnizon Komutanlığı talimatlandırılarak, iki helikopterin havadan keşif yaptığı, Gökçeada ilçesinde ise ön hasar tespit ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Deprem nedeniyle binaların üst katlarından, pencere ve balkonlardan atlayarak yaralanan ve panik yaşayan vatandaşların tedavi edilmelerine ve psikolojik destek almalarını sağlamak üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Hastane başhekimliklerince gerekli bütün tedbirlerin alınmasının sağlandığı da ifade edildi. Gökçeada ilçesinde, Kızılay Başkanlığından 2 tır battaniye, çadır ve iaşe yardımı ulaştırıldı. Yeme içme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına dönük tedbirler de yerine getirildi. Yapılan açıklamada,
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğünce 100 çadır, ihtiyaç bildirecek olan yerlere gönderilmek üzere hazır halde araçlara yüklü olarak bekletildiği kaydedildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...