Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Donetsk'teki çatışmalarda bilanço ağırlaşıyor (Ukrayna haberleri)

/ Kaynak: AA
Donetsk'teki çatışmalarda bilanço ağırlaşıyor (Ukrayna haberleri)

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın Donetsk şehrinde Rusya yanlılarının kentteki havaalanını işgal etmesinden arıdından ordunun başlattığı operasyonda bilanço ağırlaşıyor.

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların kentteki havaalanını işgal etmesinden sonra ordunun başlattığı operasyon aralıksız devam ediyor.Rusya yanlısı ayrılıkçıların basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, ayrılıkçıların liderlerinden Denis Puşilin, dün gece ve bugün devam eden operasyonlarda 100 civarında ölü, çok sayıda yaralı bulunduğunu söyledi.Puşilin, ölenlerin 50 kadarının "Donetsk öz savunma" güçlerine bağlı silahlı kişiler olduğunu, 30 ile 50 arasında da sivil kaybın bulunduğunu açıkladı.Cesetlerin keskin nişancı ateşi nedeniyle çatışma bölgelerinden güçlükle çıkarılabildiğini ifade eden Puşilin, kesin sayının bu nedenle belirlenemediğini söyledi.Ukrayna ordusunun şehir merkezine doğru ilerleyişi sürerken, ayrılıkçılar havaalanı çevresindeki ana yollara barikatlar kurdu. Kum torbalarıyla mevzi oluşturan ayrılıkçıların, barikatları ateşe vermek için molotof kokteylleri hazırladığı dikkati çekti.Hayatın durma noktasına geldiği Donetsk kent merkezinde halk, zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmıyor. Birçok dükkan da tahta panellerle vitrinleri kapatarak yağmaya karşı önlem aldı.
nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...