Okulun çatısına yıldırım düştü

/ Kaynak: İHA
Okulun çatısına yıldırım düştü

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, Anadolu Sağlık Meslek lisesinin çatısına yıldırım düştü.

Günlerdir sağanağın etkili olduğu Sorgun'da, 280 öğrencisi bulunan Anadolu Sağlık Meslek Lisesi çatısına düşen yıldırım, paratoner olması nedeniyle maddi hasarla atlatıldı.Okulda incelemede bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, alınan önlemler sayesinde okulda herhangi olumsuzluk yaşanmadığını belirterek, şunları kaydetti:"Olayı duyunca hemen okula geldik. Çok şükür önemli bir zarar yok. Şiddetli bir gürültünün ardından düşen yıldırım tavan betonunu delmiş ve ampulü parçalamış. Bu gürültü öğrenciler arasında kısa süreli bir panik yaşanmasına neden olmuş. Okullarımızda paratoner bulunması, olayı hasarsız bir şekilde atlatmamızı sağladı."
Sorgun'daki okulların hepsinde paratoner olduğunu söyleyen Yazıcı, son dönemlerde yapılan okullarda da gerekli önlemlerin alındığını sözlerine ekledi.
Öğrencilerden Nurhan Hatipoğlu ve Hüsnü Doğan ise öğle arasında koridorda dolaştıkları sırada, büyük bir gürültüyle beraber elektriklerin kesildiğini ve tavandan kopan beton parçasının koridora düştüğünü söyledi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...