O annelerden Başbakan'a teşekkür

/ Kaynak: İHA
O annelerden Başbakan'a teşekkür

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Grup toplantısında çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin oturma eylemini destekleyen Erdoğan'a anneler teşekkürlerini iletti.

20 Mayıs günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan ailelere Başbakan Erdoğan'dan destek geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında bugün yaptığı konuşmada çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelere destek açıklamalarında bulundu. Başbakan'ın konuşmalarını değerlendiren anneler, Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında mutluluk duyduklarını ifade ederek, teşekkür etti.


"DAYANACAK GÜCÜM KALMADI, ÇOCUĞUMU GERİ GETİRSİNLER"
23 Nisan günü Lice ilçesinde düzenlenen piknikte PKK tarafından kaçırılan Ali Karaşin'in annesi Yüksel Karaşin, Başbakan Erdoğan'ın kendilerine yardımcı olacağına inandığını ifade ederek, çocuğunun geri gelmesi için çağrıda bulundu. 8 gündür oturma eylemi yaptıklarını anlatan Yüksel Karaşin, "Çocuklarımız gelmeyene kadar, biz burada eylemimizi sürdüreceğiz. Ben karaciğer hastasıyım. Çocuklarıma bakamıyorum, ailece psikolojimiz bozulmuş bir durumda. Allah rızası için çocuğumuzu bize geri getirsinler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak'tan yardım bekliyoruz. Benim çocuğum hasta, dağda yaşayamaz. Kulak zarında bu ay ameliyat olması gerekiyordu. Dayanacak gücüm kalmadı artık. Oğlumun gidişinden buyana her gün ağlıyorum. Çocuğumu geri getirsinler. Gerekirse ben kendimi yakarım" dedi.


"BAŞBAKANIMIZA GÜVENİYORUZ"
PKK tarafından kaçırılan Fırat Aydın Eren'in annesi Mahfuze Eren ise Başbakana duyarlılığından dolayı teşekkür ederek burada hiçbir annenin ağlamaması gerektiğini söyledi. Anne Eren, "Bir an önce barış gelsin. 23 Nisan'da kaçırılan çocuklarımızın geri gelmesini istiyoruz. Bu konuda Başbakanın yardımlarını bekliyoruz. Başbakanın o açıklamalarına çok sevindik. Başbakanımıza güveniyoruz. Yaşadıklarımıza duyarlı olacağını ve duyarlılığını devam ettireceğine de inanıyorum" diye konuştu.


SP'DEN ZİYARET


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde 20 Mayıs'tan bu yana oturma eylemi düzenleyen ailelere her geçen gün destek ziyareti artıyor. Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ailelere desteklerini ileterek, çocukların serbest bırakılması gerektiğini söyledi.
Öte yandan baygınlık geçiren bir anne, çağrılan ambulansa taşınarak tedavi edildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...