"Allah'tan yardım dileyelim"

/ Kaynak: AA
"Allah'tan yardım dileyelim"

YAŞAM Haberleri  / AA

Mavi Marmara şehidi Süleyman Uğur Söylemez'in avukatı Cihat Gökdemir, Söylemez'in vasiyetini açıkladı.

Mavi Marmara saldırısında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Süleyman Uğur Söylemez'in avukatı Cihat Gökdemir, Söylemez'in vasiyetini açıkladı.

Mavi Marmara saldırısında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Süleyman Uğur Söylemez'in avukatı Cihat Gökdemir, Söylemez'in vasiyetinde, "Filistin davasına gösterdiğiniz duyarlılığı, yaşadığımız toplumdaki tağuti güçlere karşı da gösterelim. Sorumluluk duygusuyla hareket edip, aramızdaki tevhid ehli gruplar olarak ihtilafları çözüp, tek vücut halinde küfre karşı cemaat bilinciyle hareket edip, Allah'ın dinini hakim kılmak için Allah'tan yardım dileyelim" ifadelerini kullandığını bildirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Gökdemir, normalde vasiyetnamelerin aile ve çocukları ilgilendirdiğini ancak Söylemez'in vasiyetinde ailesine değil İslam dünyasına çağrıda bulunulduğunu kaydetti.

Gökdemir, "Vasiyet okunduğunda insan gerçekten farklı ruh hallerine bürünüyor. Çünkü Uğur Söylemez, Müslümanların birliği için çağrıda bulunmuş, bütün düşüncelerini İslam birliğine yöneltmiş. Tek derdi Müslümanların birlik ve beraberlik içinde yaşaması" diye konuştu.

Avukat Gökdemir'in açıkladığı Söylemez'in vasiyetnamesi şöyle:

"Kardeşlerim, vasiyetimi yazmadan evvel sizleri Allah'ın selamıyla selamlarım. Şu günlerde Allah izin verirse, İHH'nın organize ettiği insani yardım gemisiyle Gazze'ye gitmek üzereyiz. Bu kararımı verirken mazlum Filistin halkının, İsrail zulmüne karşı 'bizler de sizlerin yanındayız' yargısını verip, yardım etmek nbsp; üzere yola çıkmak üzereyiz. Kardeşlik sorumluluğumuz bilinciyle hareket ederek, her şeyimizi bırakıp, bu yolda başımıza gelecek her türlü zorluğa karşılık Allah'a dayanarak sabretmeye hazırız. Çünkü yeri gelince davamız uğrunda her şeyimizi Allah için terk etmeliyiz. Çünkü Allah'ın davası İslam, her şeyin üzerindedir. İsrail'in her türlü tahditlerine karşı hazırız. Vururlarsa şehit oluruz. Zaten en büyük idealimiz şehitliktir. Eğer Allah yolumuzu açık ederse, ambargo halinde olan kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırırız ve inşallah ölene kadar bu hal üzeri yardımlar ulaştırmak için Rabbimizden yardım dileriz.

Sizlerden ricam, Filistin davasına gösterdiğiniz duyarlılığı, yaşadığımız toplumdaki tağuti güçlere karşı da gösterelim. Sorumluluk duygusuyla hareket edip, aramızdaki tevhid ehli gruplar olarak ihtilafları çözüp, tek vücut halinde küfre karşı cemaat bilinciyle hareket edip, Allah'ın dinini hakim kılmak için Allah'tan yardım dileyelim. Birbirimizi Allah için sevelim. Emin insanlar olalım, çünkü Allah Resulü peygamberlik gelmeden önce emin insandı. Vasiyetimi uzatmadan sizden ricam, kardeş olun, birbirinizi Allah için sevin, ancak müminler kardeştir. Hiçbir zaman tevhid çizgisinden ayrılmayın. Şeytandan Allah'a sığının. Hakkınızı helal etmenizi rica ederim."

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...