Avustralya'da Türk okulunda yangın!

/ Kaynak: AA
Avustralya'da Türk okulunda yangın!

YAŞAM Haberleri  / AA

Yangının sebebi henüz bilinmezken, polisin kundaklama ihtimali üzerinde durduğu belirtildi

Avustralya Milli Görüş Teşkilatları bünyesinde Melbourne'da faaliyet gösteren İlim Koleji tarafından mart ayında Victoria Eğitim Bakanlığı'ndan satın alınan okulda henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı.

Melbourne'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Dallas semtinde bulunan ve semtin adını taşıyan Dallas İlköğretim Okulu'nda akşam saatlerinde çıkan yangın Melbourne itfaiyesinin okula gelmesi ile kısa sürede söndürüldü ancak soğutma çalışmaları devam ediyor.

Okulda tehlikeli kimyasal madde asbest bulunduğunu belirten yetkililer, itfaiye ekiplerinin binaya giremediklerini, yangının çıkış nedeninin asbest temizlendikten sonra yapılacak araştırmalar sonucu ortaya çıkacağını ifade etti.

İlim Koleji Proje Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Onan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni satın aldıkları okulda nbsp; cumartesi temizlik yaptıklarını belirten, binada elektrik olmadığını söyledi. Onan, okuldaki yangında kundaklama ihtimalinin bulunduğunu getirdi.

Onan, polisin araştırmasını sürdürdüğünü belirterek, "Kundaklama yani şüpheli bir vaka ile karşılaşabileceğimiz konusunda uyarılar aldık ama net bir şey söyleyemeyiz, daha erken" dedi.

Yangın sırasında okulda kimse bulunmadığı belirtildi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...