CHP'de şok istifalar!

/ Kaynak: AA
CHP'de şok istifalar!

Politika Haberleri  / AA

CHP Antalya İl Teşkilatın'da üç başkan yardımcısı "alevi kimlikleri üzerinden siyaset yapıldığı" gerekçesiyle istifa ettiklerini açıkladı

CHP Antalya İl Başkan Yardımcısı Ergün Kurt, yaptığı açıklamada, istifa dilekçelerini parti yönetimine gönderdiklerini söyledi.

Kendisiyle birlikte başkan yardımcılığı görevinde bulunan Umut Doğan ve Salih Azizoğlu'nun da görevlerinden ve partiden istifa ettiklerini belirten Kurt, bunun başka bir partiye geçileceği şeklinde yorumlanmaması gerektiğini ifade etti.

Kurt, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ercan Merthatun üzerinden alevi kimliklerinin hedef alınarak parti yönetimi ve partililer tarafından ağır eleştirilere maruz kaldıklarını dile getirdi.

Aleviliğin bir kimlik olduğunu siyasi düşüncenin ise kişinin kendi tercihi olduğunu kaydeden Kurt, şöyle dedi:

"18 yıldan bu yana parti içinde çeşitli görevlerde bulundum. Parti içinde etnik ayrımcılık yapılıyordu. Ancak biz bunun sona ereceğini kişisel olduğunu düşünüyorduk. Ancak son olaydan sonra bunun kişiler tarafından değil kurumsal anlamda yapıldığı kanaati oluştu. Her alevi CHP'li olacak diye birşey yok. Siyasi parti tercihleri insanların kendilerine aittir."

CHP İL BAŞKANI KÖK

CHP İl Başkanı Devrim Kök AA muhabirine, parti yöneticilerinin istifalarını doğruladı.

İl Teşkilatı olarak istifalardan dolayı büyük bir şakınlık yaşadıklarını ifade eden Kök, "Bu arkadaşlarımızın istifa gerekçeleri sanıyorum iş. Çünkü bu arkadaşlarımızın eşleri, çocukları ve birinci derece yakınları Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalışıyor. Belediyeden çıkarılmamak adına partiden bu kişilerin istifa ettiklerini sanıyorum" diye konuştu.

Alevi kimliklerinden dolayı istifa edildiği şeklindeki görüşleri kabul etmediklerini kaydeden Kök, "Bu arkadaşlarımızın hepsi alevi değil. Olsa da zaten bizde Alevi, Türk, Kürt diye bir ayrım yok. Biz herkesi kucaklayan bir partiyiz. Bu istifalar tamamen menfeat nedeniyle yapılmıştır" dedi.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...