'Fransa Türkiye'yi veto etsin'

'Fransa Türkiye'yi veto etsin'

DÜNYA Haberleri

Fransız basınına konuşan Milli Cephe lideri Marine Le Pen, seçim sonuçları olarak Hollande'dan 3 talepleri olduğunu söyledi.

Fransa'daki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde sandıktan birinci parti olarak çıkan aşırı sağcı Milli Cephe, Cumhurbaşkanı François Hollande'dan "Fransa'nın Türkiye'nin üyeliğini veto edeceğini açıkça bildirmesini" istedi. nbsp;
Fransız basınına konuşan Milli Cephe lideri Marine Le Pen, seçim sonuçları olarak Hollande'dan 3 talepleri olduğunu söyledi.

Bu talepleri; "ABD ile serbest ticaret anlaşmasından vazgeçmek", "Türkiye'nin üyeliğinin Fransa tarafından veto edileceğini ilan etmek" ve "yabancı şirketlere satılması planlanan Fransız Alstom şirketini AB kurallarının aksine yeniden kamu şirketi yapmak" olarak sıraladı.

Milli Cephe, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oyların yüzde 25'ini elde etmişti. Bu skorla Fransa'nın Avrupa Parlamentosu'na göndereceği 74 vekilden 24'ü aşırı sağcılardan oluşacak.

Fransa'da aşırı sağcılar dışında sağ ve merkez partiler de Türkiye'nin AB üyeliği fikrine tamamen karşı çıkıyor.

Eskiden "Kopenhag kriterlerini yerine getirmesi halinde" Ankara'nın üyelik perspektifine ilke olarak sıcak bakan sol partiler de son zamanlarda bu tavırlarından çark etmiş görünüyor.

Bu partilerin yöneticileri, Fransız kamuoyunun ezici çoğunluğunun muhalif tutumunu dikkate alarak Türkiye'nin üyelik perspektifine karşı olduklarını ifade eden beyanlarda bulunmaya başladılar.

NTV

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...