Veysel Eroğlu: Çok âcil su fonu kurulmalı

Veysel Eroğlu: Çok âcil su fonu kurulmalı

Ekonomi Haberleri

"Dünyada aç ve susuz insan kalmasın. Zengin ülkeler ellerini ceplerine atmıyor. Hep birlikte gerek su gerek gıda için fakir ülkeler için fon oluşturalım."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, zengin ülkelere dünyada aç ve susuz insan kalmaması için Su Fonu veya Gıda Fonu oluşturmak için çağrıda bulundu. nbsp;Eroğlu, Türkiye Su Enstitüsü (SUEN) tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "3. İstanbul Uluslararası Su Forumu"nun açılışında yaptığı konuşmada, 5. Dünya Su Forumu'na 33 bin kişinin katıldığını, forumdan bütün ülkelerin çeşitli faydalar elde ettiğini dile getirerek, İstanbul Su Mutabakatı'nı 1112 belediyenin imzaladığını bildirdi. Dünya nüfusunun üçte birinin, yeterli miktarda sağlıklı suya erişemediğini ifade eden Eroğlu, Türkiye olarak fakir ülkelere yardım için seferberlik başlattıklarını, geçen yıl TİKA vasıtasıyla 2.5 milyar dolarlık destek verdiklerini anlattı. nbsp;TİKA ve DSİ marifetiyle sadece Afrika'da 1 milyon 350 bin kişiye su temin ettiklerini anlatan Eroğlu, Kuyudan su çıktığı zaman oradaki insanların sevincini görmenizi isterdim. Dünyada aç ve susuz insan kalmasın. Zengin ülkeler maalesef ellerini ceplerine atmıyor. 'Ceplerinde akrep var gibi' diye bir söz vardır Türkiye'de. Buradan diyorum ki; 'Gelin bütün zengin ülkeler, biz de dahiliz, hep birlikte gerek su gerek gıda için fakir ülkelere, aç ve susuz insanlara yardım edelim, bu konuda fon oluşturalım. Bunu, burada teklif ediyorum" diye konuştu.

KURDELEYİ KESTİLER
Sri Lanka Su Temini ve Drenaj Bakanı Gunawardena, Bakan Eroğlu, Dünya Su Konseyi Başkanı Braga ve İstanbul Valisi Mutlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. İstanbul Uluslararası Su Forumu'nundaki standların açılışını gerçekleştirdi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...