Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kira sertifikası borsaya açılacak

Kira sertifikası borsaya açılacak

Ekonomi Haberleri

'Kira sertifikalarının ikincil piyasada alım satımlarının sağlanması amacıyla Borsa İstanbul ile mutabakata varılmış olup, yakında işlemler başlayacak'

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Uyan, "Kamunun Katılım Bankaları kurması, sermaye tabanının genişlemesi ve bu sayede kaldıraç etkileriyle kısa vadede katılım bankacılığımızın aktif payının yüzde 10'lara ve daha uzun vadede de yüzde 15'lere çıkması mümkün görülmektedir" dedi. Katılım bankacılığı sektörünün bugüne kadar 1 milyar 900 milyon dolarlık sukuk ihracı, 840 milyon TL'lik kira sertifikası işlemi gerçekleştirerek Türk ekonomisine yaklaşık 5 milyar TL'lik bir kaynak kazandırdığına işaret eden Uyan, "Kira sertifikalarının ikincil piyasada alım satımlarının sağlanması amacıyla Borsa İstanbul ile mutabakata varılmış olup, yakında işlemler başlayacak" diye konuştu. Uyan, kamunun katılım bankası kurmasını yanında; risk ayarlaması ve şube harçları gibi parametreleri bankaların aktif büyüklüklerine göre belirlemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...