Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Banka evraklarını kaybeden tüketicilere KÖTÜ HABER

Banka evraklarını kaybeden tüketicilere KÖTÜ HABER

Ekonomi Haberleri

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, kredi kullanan tüketicilerin aldıkları bu hizmet sonrasında bankalardan evrak talebinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Gaziantep'te yaşayan Özlen Ünlüçay, kullandığı tüketici kredisi sebebiyle alınan bütün masrafların geri ödenmesi ve belgelerin kendisine verilmesi için ilgili bankaya dilekçe verdi. Banka "istenilen evrak ve bilgilerin daha önce verildiği" gerekçesiyle tüketicinin başvurusunu kabul etmedi. Daha sonra vekalet verdiği avukat aracılığıyla müracaatını yenileyen Ünlüçay'ın talebi bu defa da "müşteri sırrı" diye reddedildi. Bankadan ikinci defa olumsuz cevap alan Ünlüçay, Gaziantep 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne "muarazanın meni davası" (bilgi edinme talebi) açtı. Mahkeme, 12 Kasım 2013'te, bankanın Ünlüçay'ın hesaplarına dair muarazanın giderilmesi yönünde karar verdi. Karara rağmen söz konusu belgeleri vermeyen banka, konuyu Yargıtay'a taşıdı. Dosyayı inceleyen Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, "Kredi kullanım aşamasında ilgili evrakların tüketiciye teslim edildiği, sonrasında istenmesinin hukuka aykırı olduğu ve tüketicinin evrakları saklaması gerektiğine" hükmederek yerel mahkemenin kararını banka lehine bozdu.

HUKUKÇULAR UYARIYOR
Avukat Serkan Acavut, "Yargıtay'ın bu kararıyla evraklarını saklamayan nbsp;
tüketicinin dosya masrafını geri alma imkanı kalmadı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...