Kardak kahramanı Somali'de öldürüldü

Kardak kahramanı Somali'de öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Somali'de THY aracına düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Sadettin Doğan, 1996'daki Kardak operasyonuna katılan SAT komandoları arasındaydı.

Somali'nin Başkenti Mogadişu'da Türk Hava Yolları'na (THY) güvenlik hizmeti sağlayan şirketin aracına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda başından vurularak ağır yaralanan THY'nin Güvenlik Şefi eski SAT komandosu Saadettin Doğan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Araçta bulunan pazarlama şefi Müslüm Aydın ise yara almadan kurtuldu.
KARDAK KAHRAMANI
Hayatını kaybeden Saadettin Doğan'ın 1996 yılında Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan kriz sırasında Kardak kayalıklarına çıkan SAT timinde yer aldığı öğrenildi. Sadettin Doğan evli ve bir çocuk babasıydı.
Doğan'ın cenazesinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye'ye gönderileceği belirtildi. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, saldırıya ilişkin Somali makamları ile temas halinde olunduğunu, araştırma başlatıldığını bildirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...