Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş Kandil'le görüşecek

/ Kaynak: DHA
Demirtaş Kandil'le görüşecek

Politika Haberleri  / DHA

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çocuklarının PKK tarafından dağa çıkarıldığını söyleyerek eylem yapan ailelerle görüştü.

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi önünde, 10 gündür çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğü gerekçesiyle oturma eylemi yapan aileler Büyükşehir Belediyesi önünde, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştüler. Görüşmeden çıkan anneler, Demirtaş'ın sorunun çözümü için Kandil ile görüşeceğini kendilerine ilettiğini söylediler. Ve görüşmenin olumlu bir şekilde ifade ettiler. Büyükşehir Belediyesi önündeki ailelerin oturma eylemi devam ederken, eyleme katılan aile sayısının bugün 16'ya çıktığı ifade edildi. Bazı ailelerin de buraya gelerek dağa giden çocukların isimlerini yazdırdıkları ve eyleme destek verdiklerini söyledikleri belirtildi. Aileler bugün, belediyeye gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü. Basın kapalı gerçekleşen ve bir saat süren görüşmeden sonra, anneler görüşmeyle ilgili basına açıklama yaptı. Mahfuze Eren, görüşmenin olumlu geçtiğini, Demirtaş'ın sorunun çözümü için Kandil ile görüşeceğini, kendilerine söylediğini ifade etti. Eren, 18 yaşından küçük çocukların çatışmalı ortamdan uzak tutulmasına kendisinin de istediğini, bu nedenle Ankara, İmralı ve Kandil ile görüşmeler yapacağını ifade etti. Eren, "Biz barışın biran önce gerçekleşmesini istiyoruz. Benim çocuğum 40 gündür dağda. Her savaş uçağı uçtuğunda benim elim yüreğimdedir. O uçağı uçuran pilotun annelerinin elleri de yüreğindedir. Türk-Kürt farketmeden biran önce barışın gerçekleşmesini istiyoruz" dedi. Diğer anneler ise görüşmenin çok olumlu geçtiğini, Demirtaş'ın eylemin devam ettirilmesi veya sona erdirilmesi konusunda kendilerine herhangi bir telkinde bulunmadığını, ancak babaların yapacağı görüşmeden sonra, eylemin devam edip etmeyeceği konusunda karar vereceklerini ifade ettiler. Annelerin Demirtaş ile görüşmeleri sona ererken, Demirtaş ile Fırat Anlı'nın çocuklarının dağa götürüldüğünü söyleyen babalar ile görüşmesi sürüyor.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...