Le Pen'den Türkiye'ye küstah çıkış

Le Pen'den Türkiye'ye küstah çıkış

GÜNDEM Haberleri

AP seçimlerinde büyük başarı kazanan Fransa'nın ırkçı partisi Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, "Türkiye'nin AB üyeliği veto edilmeli" dedi

Fransız ırkçı parti Ulusal Cephe'nin (FN) lideri Marine Le Pen, Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından yaptığı ilk konuşmada, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı olduğunu söyledi. Ülkenin en büyük haber Kanalı BFM TV'ye konuk olan Le Pen, Cumhurbaşkanı François Hollande'a üç şart sunduğunu açıkladı: "Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği veto edilmeli. AB ile ABD'nin yürüttüğü Transatlantik Ticaret Anlaşması sona erdirilmeli. Fransa'nın Türkiye ile ortak çalışma yürüttüğü enerji ve demiryolu alanında faaliyet gösteren firma olan Alsom nbsp;tamamen kamulaştırılmalı." 2017'de cumhurbaşkanlığı seçimlerine de aday olacağını açıklayan Le Pen, "Seçileceğime inanıyorum" diye konuştu. Ulusal Cephe, seçim kampanyası boyunca da nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; afişlerine "Türkiye'nin AB üyeliğine hayır" diyerek seçmenden oy istemişti. Bu arada Avrupa Parlamentosu seçimleri sonrası AB tartışmaları yeniden alevlendi. FNP'nin yüzde 25 ile birinci çıktığı seçimde partisi üçüncü olan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Avrupa Birliği çok karmaşık ve halktan kopuk bir yapı hâline geldi. AB'nin yapısının sadeleştirilmesi, yeniden tanımlanması hatta yetkilerinin azaltması gerekiyor" dedi. Avrupa Parlamentosu'nda merkez gruplar hâlâ çoğunluğu elinde bulunduruyor. Ancak bu partiler, çok sayıda sandalyeyi, AB'nin yetkilerinin sınırlandırılması ya da birliğin lağvedilmesi gerektiğini savunan partilere kaptırdı. İngiltere'de AB karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi de yüzde 27 oyla birinci oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...