Fakir ama gururlu Eibar

Fakir ama gururlu Eibar

SPOR Haberleri

27 bin nüfuslu Eibar, İspanya'nın en büyük ligine yükseldi ama La Liga'da yer alması için 1.7 milyon avro toplaması gerekiyor

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Gareth Bale gibi dünya yıldızlarının boy gösterdiği La Liga'ya, bir kasaba takımı yükseldi. Ancak büyük bir sürprize imza atarak tarihinde ilk kez La Liga'da mücadele etme hakkı kazanan Eibar varlık savaşı veriyor. Sadece 27 bin nüfuslu küçük bir kasabanın takımı olan Eibar'ın La Liga'da yer alabilmesi için kasasında 2.2 milyon avro bulunması gerekiyor. Ancak kulübün sadece 500 bin avrosu var. Eibar son çare olarak eski oyuncusu Xabi Alonso ya da dış yatırımcıların kendisine yardım eli uzatmasını bekleyecek.
Statları 5 bin kişilik
Maçlarını ortalama 3 bin seyirci karşısında oynayan Eibar'da, Manchester City'nin yıldızı David Silva da bir dönem kiralık olarak oynamıştı. Eibar'ın 1.7 milyon avroyu ağustos ayına kadar toplaması gerekiyor. Aksi takdirde görülmemiş bir zafere imza atarak La Liga'da oynamaya hak kazanan Eibar, İspanya 2. Ligi'nde mücadele edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...