Ümit Karan'dan Galatasaray analizi: Mevlüt tam isabet

Ümit Karan'dan Galatasaray analizi: Mevlüt tam isabet

SPOR Haberleri

Karan: "Mevlüt güçlü ve iyi bir santrfor.Ayrıca Galatasaray'ın son vuruşu iyi olan süratli bir forvet alması lazım. Bu isim Chelseali Demba Ba olabilir."

Galatasaray için geride kalan sezon nasıl geçti?
Bu kadar karmaşa içinde başarılı oldu diyebiliriz. Sezon başladıktan sonra teknik direktör değişikliğine, takım içindeki yıldızlar savaşına, mali dengesizliklere, futbolcuların düşük performansına rağmen başarılı sayabiliriz. Bu kadar olumsuzluklara rağmen Türkiye Kupası'nı kazanması ve takımın Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmesi son derece önemliydi.

Peki bunlar başarıysa Mancini'nin rolü nedir? Türk oyuncular ile arasında bir kopukluk olduğuna inanıyor musun?
Aslında Mancini Türkiye'ye uyum sağlayamadı. Sayın Mancini diğer takımların kötü performansını Galatasaray'daki yıldız oyuncuların tecrübesiyle avantaja çevirdi. Düşünün Türkiye'de 17 gol atan "Gol Kralı" olabiliyor. Kendisi futbolcularımızın kalitesinin düşük olduğunu dile getirdi. Türk futbolcusunu küçük görmesi futbolcular üzerinde ters etki yaptı. Saha içindeki barışı sağlayamadı, birlik, beraberlik ve arkadaşlık ortamını oluşturamadı. Gruplaşmanın önüne geçemedi ama yine de takım iyi gitti.

Yabancı kontenjanı düşürüldü, şimdi ki strateji ne olmalı?
Öncelikli gönderilmesi gereken oyuncular var. Başta hoca ve yönetim Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyorsa bu kadroyla olmayacağını bilmelidir. Tatile çıkan yabancılarına Türkiye'ye dönüş bileti almamalı. Bu sıralamada Dany var, Ontivero'dan olmaz, Eboue kesin gitmeli, Hajrovic ise Galatasaray'a ihanet etti. Mesela Amrabat geri dönebilir. İyi bir yarım sezon geçirdi Malaga'da...

Drogba'nın gönderilmesi hata mı?
Drogba Galatasaray ve Türk futbolu için yapacağını yaptı. Çok önemli bir oyuncuydu ama süresi doldu. İsim ve şöhret olarak büyük bir futbolcuydu. Geldiği ilk sezon özellikle başarılıydı. İkinci sezon ise yaşının da etkisiyle yorgun düştü. Şampiyonlar Ligi için yeni yıldızlara ihtiyaç var.

Drogba sonrası yeni forvet arayışları var kimi tavsiye edersin?
Avrupa'dan yıldız alacaksan aslında Atletico Madrid'den alacaksın ama o da zor. Son vuruşu iyi olan süratli bir forvet lazım. Mesela Chelseali Demba Ba olabilir.

Başkan Ünal Aysal Mevlüt Erdinç'in menajeri ile görüştü?
Mevlüt çok iyi olur bence, iyi bir santrfor, iyi bir oyuncu. Tarz olarak da birbirimize benziyoruz. Güçlü bir oyuncu… Eğer Türkiye'ye gelecekse Galatasaray'ı tercih etmelidir. Yabancı kontenjanı sebebiyle yerli bir golcü şart. Birçok kulvarda yarışacak Galatasaray'da Burak ve Umut'un yanı sıra biri yabancı biri yerli golcü alınması lazım.

Sportif Direktör seçimini nasıl değerlendiriyorsun?
Ufku açık insanlar teknik ve sportif direktörler olarak seçilmeli. Yeni nesile şans vermek lazım. Ujfalusi seçimi bence yanlıştı. Sportif Direktör Türk olmak zorunda... Geçmişten gelen isimler var. Bülent Korkmaz, Hakan Şükür, Ergün Penbe isimler say say bitmez. Galatasaray eski oyuncularına dönmek zorunda. Bunlar gönül bağı olan isimler.

Galatasaray transfer döneminde nerelere takviye yapmalı?
Bir kere defansa takviye şart... Sağ bek, sol bek mutlaka alınmalı. Stoper de şart. Mesela Alman liginde oynayan Türk oyuncular var. İkinci ligde de, birinci ligde de var. Mancini genç oyuncu almak zorunda. Büyük paralar tutmaz. 33 yaşında oyuncu alıp takım kuramazsın. Genç yetenekli oyuncular almak zorunda. Altyapıdan 2 tane oyuncu oynattı. Galatasaray mali krizden böyle çıkar böyle oyunculardan para kazanır.

Galatasaray yıldızlarıyla sözleşmesi olmasına rağmen uzatma kararı aldı?
Rakamlar çok büyük… Ağzım açık izliyorum. Keşke bir 10 sene sonra doğsaydık. Biz zamanında böyle rakamların yanından geçemedik. En fazla bonservis rakamlarını alıyorduk. Aslında sözleşme uzatmak iyi ama aldığı rakamın 2 katı para vermeye başlarsan performansları düşebilir.

ÜMİT KARAN
umit.karan@tg.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...