Avukatlar mahkemeyi terk etti!

/ Kaynak: İHA
Avukatlar mahkemeyi terk etti!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı 12 Eylül davasında avukatlar mahkemeyi terk etti.

12 Eylül davasına, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya telekonferans sistemi ile bağlandı. 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen mahkemede, karar açıklanmadan avukatlar mahkemeyi terk etti.Mahkeme çıkışı basın açıklaması yapan Avukat Arif Ali Cangı, şunları söyledi:
"Daha önce 12. Ağır Ceza Mahkemesinde bu dava savcının esas hakkındaki mütalaasıyla ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle ve bizim katılan taraflar olarak çekilen acıları, şikayetlerimizi, iddialarımızı dile getirdiğimiz beyanlarımızdan sonra, sanık tarafının savunma aşamasına geldiği zaman yapılan yasa değişikliği nedeniyle karar çıkamamıştı. Özel yetkili mahkemeleri kaldıran yasa değişikliği, davanın kaldığı yerden devam edilmesi gerektiğini hükmediyor. Dolayısıyla bu dosyayı devralan Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi hiçbir işlem yapmadan doğrudan doğruya sanık tarafına savunma için söz vermesi gerekirken, hiç gereği yokken savcıya mütalaa konusunda söz verdi. Savcı da geçici olarak çıktığını, mahkemenin asıl savcısının raporlu olduğunu ve bu nedenle dosyayı incelemek için süre istiyorum dedi. Bunun anlamı şudur; Bu dava sürüncemeye bırakılmıştır. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması yasa değişikliği fırsat bilinmiştir. Bizler bu davanın takipçisiyiz. Biz biliyoruz ki; bu davadan çıkacak olan mahkumiyet kararı sadece iki yaşlı generalin mahkumiyeti anlamına gelmeyecek. 12 Eylül darbesinin mahkumiyeti anlamına gelecek. Bugün ne yazık ki bu süreci biraz daha uzatmıştır. O yüzden mahkeme salonunu terk ettik. Yoksa bu davayı sahipsiz bırakmış değiliz. 18 Haziran'da tekrar burada olacağız ve davayı mutlaka mahkumiyetle sonuçlandıracağız."
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...