Destek süresini uzatanlara MS'ten uyarı var!

Destek süresini uzatanlara MS'ten uyarı var!

TEKNOLOJİ Haberleri

Windows XP'nin destek süresini uzatan ilginç "hile" için Microsoft'tan açıklama gecikmedi!

Windows XP'nin destek süresini artırmaya yönelik keşfedilen ipucu, çok gecikmeden Microsoft'un dikkatini çekti. Firma, yaptığı açıklamada bu yöntemin faydadan çok zarar getirebileceğini söyledi.

Kayıt defterinde yapılan basit bir değişiklik, Windows XP'nin Microsoft sunucularına "Windows Embedded POS Ready 2009" olarak görünmesini sağlıyor ve 2019'a kadar güvenlik güncellemelerini almasına izin veriyordu (bu özel sürüm, 2019'a kadar desteklenecek). Ancak tüm güncellemelerin Windows XP'de çalışıp çalışmadığı, yamaların gerçekten işe yarayıp yaramadığı bilinmiyordu.

Microsoft, ZDNet'e yaptığı bir açıklamada kullanıcıları bu hack'i kullanmamaları konusunda uyardı ve bu yöntemin, faydasından çok zararının olabileceğini söyledi. Firma, bu yolla gelecek güncellemelerin Windows Embedded ve Windows Server 2003'e özel olduğunu ve Windows XP'yi tam olarak korumadığını; yamalar XP'yle test edilmediği için onları yüklemenin işlevler bakımından risk içerdiğini söyledi.

Microsoft'un sunucularını yanıltıp Windows XP'lerini güncelleyen kullanıcılara bu tür bir açıklama yapmış olması beklenen bir hamleydi. Ancak firma, yamaların Windows XP için hazırlanmadığı ve onu korumayabileceği konusunda da haklı olabilir. Dolayısıyla güvenlik seviyenizi korumak için yapabileceğiniz en iyi şey, Windows 7 veya Windows 8'e geçmek olabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...