"2 veya 3 sene içerisinde şampiyon olacağız"

/ Kaynak: İHA
"2 veya 3 sene içerisinde şampiyon olacağız"

YAŞAM Haberleri  / İHA

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, "2 veya 3 sene içerisinde şampiyon olacağız" dedi.

Siyah-beyazlı kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde katıldığı bir sempozyumda açıklamalarda bulundu. Sempozyumda Engelli Baskebol Takımı ve bu sene şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş Hentbol Takımı'nın oyuncuları da yer aldılar.

"KONTROL ALTINA ALMAMIZ GEREKİYORDU"

Beşiktaş'ın mali anlamda dağınık bir sürecine denk geldiklerini belirten Ahmet Nur Çebi, "Borçların yapılandırılması gerekiyordu. Geldiğimiz günden itibaren 1 yıl feda süreci gördük. Sağ olsun Beşiktaş ailesi bu sözde zorlansa da üzerinden gelmeyi bildik. Biz göreve, 580 milyon TL borçla geldik. Herkes başladı, 'benim 5 alacağım var 10 alacağım var' diye. Bunları kontrol altına almamız gerekiyordu ve bu süreci sağladık" diye konuştu.

Çebi, futbol anlamında yeterli başarı yakalayamadıklarını ifade ederek, "Stadımız olmadan çok huzurlu ve keyifli bir süreç geçiremeyeceğiz. Evimize kavuşacağımız bir süreç olacak. Onu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANIMLA ÇOK KEYİFLİ ÇALIŞIYORUM"

Kendisinin Beşiktaş yöneticilik koltuğunda oturmasından dolayı onur duyduğunu vurgulayan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Beşiktaş'ın bana verdiği bir bedeldir. Başkanlık her Beşiktaş'lının arzu ettiği bir şeydir. Ben başkanımla çok keyifli çalışıyorum. Onun görevi bıraktığı gün belki başkan olabilirim" şeklinde konuştu.

"BİR SONRAKİ SENE TAŞLARIN YERİNE OTURACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Ahmet Nur Çebi, "Her Beşiktaşlı gibi biz de şampiyon olmayı çok istiyoruz" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yönetici olursanız orada da şampiyonluğu istemenin sizi ne kadar dürttüğünü göreceksiniz. Mali anlamda içine düştüğümüz bir durum oldu. Biz bundan çıkmayı becerdik. Bunu bu sene zorladık ve önümüzdeki yıllarda Beşiktaş'ın şampiyon olacağına inanıyorum. Evet hedef var, 2 veya 3 sene içerisinde kesin olacağını söyleyebilirim. Futbol anlamında ancak bu sene adım atma imkanı bulabildik. Bir sonraki sene taşların yerine oturacağını düşünüyorum."

"İLLA YILDIZ OLMAK ZORUNDA DEĞİL"

Transferlerde teknik ekibin ve Önder Özen'in verdiği rapora göre hareket ettiklerini ifade eden Çebi, "Yıldız transfer dediğimizde de, Slaven Bilic ve Özen'in arzu etmediği hiçbir futbolcu gündeme alınıp konuşulmuyor. Onlar istemiyor da Orman ve Çebi yıldız istiyor diye bir şey yok. İlla yıldız olmak zorunda değil. Beşiktaş'ın alt yapılarından gelenlerle de olur bu iş. Bir sürü yıldız isim sayıp burada gelecek sene şampiyon olacağız diye nara atarım. Bu da boşuna konuşulmuş olur" dedi.

"TRANSFERLERİN HEPSİ OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK"

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, kendisinin transfer süreçlerine hiç karışmadığını belirterek, "Ancak ben görev adamıyım. Göreve koşarım. Tolga transferinde teknik heyet istedi, yöneticiler onay verdi, ben de yola çıktım. Ben, Ronaldinho'nun nasıl bir futbolcu olduğu ve hangi bölgede oynadığı konusunda yorum bile yapamam. Teknik kadro ve yönetimden onay çıkınca süreci takip ettim. İlk başlarda 13 milyon Euro'ya transfer olmak isteyen futbolcuyu, 5 milyon Euro ile yolcu ettik. O transfer gerçekleşmedi. Transferlerin hepsi olacak diye bir şey yok" açıklamalarında bulundu.

"KEYFİ SEFA SÜRÜYORLAR"

Öğrencilerin yıldız isim transferinde Beşiktaş'ın neden başarısız olduğunu sorması üzerine Ahmet Nur Çebi, şu cevabı verdi.

"Drogba'nın Galatasaray'da ortaya çıkardığı problemleri görememişsiniz. Sneijder'de de başlangıçta kötü giderken sonra iyi oldu. O da ilk süreçle sonraki süreç arasındaki farkla alakalı. 3-4 milyon değerinde bir ücretten bahsediyoruz. Siz verdiğiniz paranın karşılığını istediğiniz zaman kötü oynuyorlar, bir yere transfer olacaklarsa iyi oynuyorlar onun dışında keyfi sefa sürüyorlar" diye konuştu.

"BİZE BU ZAMANA KADAR AHLAKİ ANLAMDA KÖTÜ FUTBOLCULAR GELDİ"

Çebi, takım içerisinde Fernandes'in bu sezon yaşadığı sorunlar hakkında ise Portekizli yıldızın iyi bir oyuncu olduğuna değinerek, "Biz ona ne yaptık da güzel oynamadı. Birden bire oynayan adam oynamamaya başladı. Biraz kafa yormalıyız biz de. Bu arkadaşların idare edilmesi çok zor insanlar. Herkes haddini bilecek. Beşiktaş'tan değerli değil hiç kimse. O bize saygısızlık yapıyorsa biz de gerekeni yaparız. Bize bu zamana kadar ahlaki anlamda kötü futbolcular geldi. Querasma olayındaki sebepleri de araştırmak gerek. Bizimle ilgili herhangi bir sorun yoktu" şeklinde konuştu.

"BENİM OYUM OLUMLU YÖNDE OLUR"

İbrahim Toraman ile Sezer'in kavga edip takımdan uzaklaştırılması sorunuyla ilgili Çebi, "Bir futbolcu 3 kere ayrı ayrı yerlerde kavga etmez. İlla ki vardır bir dertleri. Ama İbrahim Toraman da Sezer de Beşiktaş'ı seven ve hakiki Beşiktaşlı futbolcular. Onları kazanmanın yollarını aramalıyız. İbrahim ve Sezer ile ilgili yönetim kurulunda oylama olursa benim oyum olumlu yönde olur" ifadelerini kullandı.

"STAT AĞUSTOS AYINDA BİTMEZ"

Çebi, inşaatı devam eden Vodafone Arena Stadı'nın Ağustos ayına yetişmeyeceğini belirterek, "Bu problem, çatının çok ilginç bir mimariyle, boğaza ve Dolmabahçe'ye yakışır bir şekilde yapma amacımızdan kaynaklandı. 6-7 hatta 8 ay da uzayabilir. Başkanımız Ağustos'ta bitirin derse ben de burayı Ağustos'ta bitirmeye çalışırım" dedi.

"DANY HADDİNİ AŞMIŞTIR"

Ara transfer döneminde Dany'nin takıma alınmasında hata yaptıklarını dile getiren Ahmet Nur Çebi, "Bu Dany olmamalıydı, daha iyi bir futbolcu olmalıydı. Herkesin bu konuda biraz hoşgörüye ihtiyacı var. Dany haddini aşmıştır. Gereği de yapılmıştır" diye konuştu.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...