Aşırı söylemler endişeyle karşılanmıştır

/ Kaynak: AA
Aşırı söylemler endişeyle karşılanmıştır

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri, AB projesini sorgulayan, aşırı söylemler dile getiren partilerin sandalye sayılarını arttırmalarının, endişeyle karşılandığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yabancı düşmanı, AB projesini sorgulayan, aşırı söylemler dile getiren partilerin sandalye sayılarını arttırmalarının, endişeyle karşılandığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde yabancı düşmanı, göç karşıtı, Avrupa Birliği (AB) projesini sorgulayan, aşırı söylemler dile getiren partilerin sandalye sayılarını arttırmalarının, endişeyle karşılandığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "22-25 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirilen AP seçimlerinde, yabancı düşmanı, göç karşıtı, AB projesini sorgulayan, aşırı söylemleri dile getiren partilerin sandalye sayılarını arttırmaları tarafımızdan endişeyle karşılanmıştır. Yabancı düşmanı, göç karşıtı, AB projesini sorgulayan, aşırı söylemlerin son dönemlerde Avrupa genelinde güç kazandığına tanık olunmakta, her fırsat ve zeminde bu tehlikeye dikkat çekilmekteydi. Ekonomik krizin etkilerinin halen devam ettiği AB ülkelerinde, seçmenlerin tepkisel oylarının, AB kurumları tarafından doğru okunması, yeni parlamento kompozisyonunun sonuçlarını en uygun şekilde değerlendirmesi ve buna göre nbsp; gerekli önleyici politikaları belirlemesi beklentimizdir" denildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Seçimler sonrası dönemde ortaya çıkacak yeni AB liderliğinin de AB bünyesindeki bu tepkisel çıkış ve küresel gelişmeleri göz önünde tutarak, siyasi ve ekonomik alanlarda AB'nin yeniden etkin ve saygın bir oyuncu olmasını sağlamak nbsp; yönünde politikalar izlemesi önem taşımaktadır. Bu, hem Avrupa projesinin hem Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği açısından elzemdir. Öte yandan, yaşadıkları AB ülkelerinin siyasi yaşamına katkıda bulunan, vatandaşı oldukları ülkeler ile Türkiye arasında dostluk köprüsü vazifesi gören Türk kökenli parlamenterlerin, yeni oluşacak AP'de yer alacak olmaları memnuniyet verici bir gelişmedir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...