Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu evden tarih fışkırdı!

/ Kaynak: İHA
Bu evden tarih fışkırdı!

YAŞAM Haberleri  / İHA

Malkara'da bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda tarihi eser ele geçirildi.

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 800 parça tarihi eser ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
nbsp;
Tekirdağ Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Malkara İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri, 45 yaşındaki Y.T., 60 yaşındaki N.C. ve 40 yaşındaki R.T.'nin tarihi eser aradığı bilgisi üzerine harekete geçti. 3 kişinin evlerinde mahkeme kararıyla arama yapıldı.

Evlerde yapılan aramalarda Roma ve Bizans dönemlerine ait sikke, at ve balık karışımı heykeller, ağırşaklar, küçük heykeller, yüzükler, mühürler, halkalar, çeşitli savaş malzemeleri ve define aramakta kullanılan 3 dedektör ve özel dinleme kulaklıkları olmak üzere yaklaşık 800 parça obje ele geçirildi.
nbsp;
2000-2500 YILLIK GEÇMİŞ
nbsp;
3 zanlı jandarma ekipleri tarafından; Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet' suçlamasıyla gözaltına alındı. Tekirdağ Müze Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, eserlerin 2 bin ile 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip oldukları belirlendi. Tarihi eserler Tekirdağ Müze Müdürlüğü'ne teslim edilirken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...