İşte Soma'daki cinayetin belgesi!

İşte Soma'daki cinayetin belgesi!

YAŞAM Haberleri

Soma'daki maden ocağında ölen 14 işçinin, kağıt üzerinde eğitimde gösterildiği; ancak çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Soma'da 301 işçinin yaşamını yitirdiği maden ocağıyla ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı. İddialara göre Soma'daki maden ocağında yaşamını yitiren 14 işçinin 3 gün önce işe başladığı ve kağıt üzerinde hala eğitimde oldukları belirtildi.

Maden ocağındaki cinayetin belgesi ortaya çıktı. İşçilerin yeterli eğitim almadığı yönündeki iddiaları doğrulayan belgeye göre Soma'da yaşamını yitiren 14 işçinin, olaydan sadece 3 gün önce işe başladığı belirtildi.

KAĞIT ÜZERİNDE EĞİTİM

İddialara göre bu işçiler hiç eğitim almadı. Kağıt üzerinde eğitimde olduğu gösterilen işçiler ise maden ocağında çalıştırıldı. Yeni belgede holdingin "Kurs Takip Yoklama Çizelgesi" tuttuğu ve yeni işçileri burada eğitimdeymiş gibi gösterdiği, bunların da denetimlerde gösterildiği kaydedildi. Her işçinin işe başlamadan önce 5 gün eğitim aldığı ve eğitimlerde kaza sırasında nasıl hayatta kalacaklarına dair bilgi verildiği kaydedildi.

İşte Soma'daki cinayetin belgesi!

İNTERNETHABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...