'AK Parti'den ikinci bir aday çıkmaz'

'AK Parti'den ikinci bir aday çıkmaz'

GÜNDEM Haberleri

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e "Çatı adayımız olun" teklifi yaptığına ilişkin iddialara Ak Parti'den ilk tepki geldi.

A Haber televizyonuna konuşan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler "çatı aday" arayışını, AK Parti dışındaki diğer siyasi partilerin çaresizlik ve aciziyet içinde olduğunun göstergesi olarak niteledi. "Ben bu adayın tutmayacağı kanaatindeyim. Çatının bir defa sağlam olabilmesi için temellerin, duvarların, tabanın sağlam olması lazım" diyen İşler şöyle devam etti: "30 Mart seçim sonuçları belli ki muhalefet partilerini ciddi şekilde sarsmış. AK Parti'nin adayının karşısına başka bir AK Partiliyi çıkarmak istiyorlar. Doğrusu bu da çaresizliğin göstergesi. Eğer bu haberler doğruysa zaten Sayın Gül'ün de başka bir cevap vereceğini doğrusu beklemiyordum. AK Parti'nin adayı elbette ki tek olacak. Bir AK Partili'nin bunu kabul etmeyeceğini düşünüyorum." İşler, Alevilere yönelik yeni bir açılımın söz konusu olup olmadığı sorusuna da "En kısa zamanda inşallah çalışmaları sonlandırmak istiyoruz. Atılacak, adımları inşallah gerçekleştirmek gayreti içindeyiz" karşılığını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...