Yanlış teşhis hayatını kararttı

Yanlış teşhis hayatını kararttı

YAŞAM Haberleri

Konya'da, baş ağrısı yüzünden gittiği hastanede beyninde "yanlış tümör teşhisi" konulan kadının dünyası karardı.

Konya'da oturan 1 çocuk annesi, ev kadını Atiye Pehlivan (27), şiddetli baş ağrısı şikayeti üzerine 2010 yılında Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Pehlivan'a patolojide yapılan tetkikler sonucu beyninde 'Anaplastik Astrositom' tümörü olduğu belirlendi. Kemoterapi tedavisi uygulanan Pehlivan, daha sonra bel ve bacak ağrısıyla yine aynı hastaneye başvurdu. Patoloji bölümünde yapılan tetkiklerde bu defa, tümöre rastlanılmadı ve kemik iliği teşhisi konuldu. Bu teşhise inanmayan Atiye Pehlivan, Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Nişantaşı Patoloji Grubu Laboratuvarı'nda yaptırdığı tetkiklerde, beyinde ve kemik iliğinde 'Medulloblastoma' tümörü olduğu belirlendi. Atiye Pehlivan, bunun üzerine 2010 yılında yapılan tetkiklerde tümör çeşidinin yanlış belirlenip, yanlış tedavi uygulandığı ve bu sebeple de tümörün vücuduna yayıldığı iddiasıyla Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. O.Y. hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık da iddiaları soruşturmaya başladı. Kendisine yanlış tanı ve tedavi uygulandığını iddia eden Atiye Pehlivan, "27 yaşındayım ve 1 çocuğum var. Ben yandım başkası yanmasın. Hayatım karardı" dedi. nbsp;

SAĞLIK GERİ GELMİYOR
Yanlış tedavi kurbanı olduğunu iddia eden Atiye Pehlivan, "Sağlık geri gelmiyor. Yeni bir tedavi sürecine başladım. Ankara'da ilik nakli olacağım" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...