3. havalimanında çalışma başlıyor

3. havalimanında çalışma başlıyor

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Sabiha Gökçen ve Atatürk Havalimanı'nın ka-pasiteleri dolmak üzere. 3. havalimanını bir an önce bitirmeliyiz" dedi.

Tamamlandığında dünyanın 'en büyüğü' olması planlanan 3. havalimanı için kazma vuruluyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk-Arap zirvesinin ardından medya mensuplarının sorularını cevaplarken, inşaatın haziran ayında başlayacağını ifade etti. 3. havalimanının Türkiye'nin olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Şimşek, "Aslında bizim hemen bir havalimanına ihtiyacımız var. Atatürk Havalimanı, kapasitesinin çok üzerinde çalışıyor. Birçok ülkenin uçuş talebini karşılayamıyoruz. Devlet olarak 3. havalimanının bitirilmesi için seferberlik ilan etmeliyiz. Bu havaalanı bitmezse, Türk turizmi ve havacılık sektörü olumsuz etkilenecek" dedi. Mevcut kargo terminalinin yıkılıp yerine yolcu terminali yapılacağını, askeri sahanın uçaklar için park yerine dönüştürüleceğini hatırlatan Şimşek, "Biz harıl harıl Atatürk Havalimanı'nın kapasitesini genişletmeye ve önümüzdeki birkaç yıl idare edecek noktaya getirmeye çalışıyoruz" dedi. Geçtiğimiz günlerde de yeni havalimanının temelinin haziran ayının ilk yarısında atılacağı, tören gününün Başbakan Erdoğan'ın programına göre planlanacağı ifade edilmişti.
Bakan Şimşek, Forum'da yaptığı konuşmasında ayrıca Türkiye'nin temellerinin sağlam olduğunu, mali disiplinin geçen 3 seçime rağmen devam ettiğini, enflasyonu daha da düşürmeyi hedeflediklerini, cari açığın da bu yıl 60 milyar doların altında gerçekleşeceğini ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...