Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Konut'ta 'MB' zirvesi

Konut'ta 'MB' zirvesi

Ekonomi Haberleri

Başbakan, ekonomi kurmaylarıyla Konut'ta bir araya gelerek Merkez Bankası'nın faiz indirim kararı ve piyasalara muhtemel yansımalarını değerlendirildi.

Merkez Bankası'nın (MB), bir haftalık repo faizini yarım puan indirerek yüzde 10'dan yüzde 9,50'ye çekme kararıyla başlayan tartışmalar, son açıklamalarla yeni bir boyut kazandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz atmosferi balans etmekle görevliyiz. Düşüncelerimiz çok nettir. Bu faiz oranı yüksektir. Bunun düşmesi lazım ki, reel yatırım artsın" sözlerinin ardından önceki gece, ekonomi kurmaylarıyla uzun soluklu bir zirve gerçekleştirdi.
Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Erdoğan başkanlığında gerçekleşen zirveye; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da aralarında olduğu isimler katıldı. Bazı bü- nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; rokratların da hazır bulunduğu zirvede, yarım puanlık faiz indiriminin olumlu ve olumsuz etkileri değerlendirildi.
BAŞÇI BRİFİNG VERECEK
Erdoğan'ın, reel yatırım gelmesi için faiz oranlarının düşmesi gerektiği yönündeki görüşünü tekrarladığı öğrenilirken, "Bu şartlarda yerli sermaye yatırım yapamaz. Yarım puanlık düşüş yeterli değil, daha fazla indirim yapılmalıydı" diyerek eleştirilerini dile getirdiği belirtildi. Enflasyon politikaları ışığında, ekonomi kurmaylarının da indirimin etkileri konusunda bilgi sunduğu belirtildi. Gözlerin odaklandığı Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın, ilk Bakanlar Kurulu toplantısında brifing vermesi kararlaştırıldı. Başçı'nın, 2 Haziran Pazartesi günü yapılması planlanan kabine toplantısında sunumda bulunacağı bildirildi.
Merkez Bankası başkanı, yılda iki defa kabineye alınan kararlarla ilgili brifing veriyor.
Oğuzhan Şahin / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...