Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sahibinden satılık otoyol

/ Kaynak: AA
Sahibinden satılık otoyol

Ekonomi Haberleri  / AA

Bursa-İzmir karayolunun bir şeridinin yaklaşık 10 metresinin, babasına ait olduğunu iddia eden Mehmet Sait Bademlioğlu, bu araziyi satılığa çıkardı.

Bademlioğlu, internette araştırma yapan yakınlarının, önceki yıllarda vefat eden babası adına Karacabey ilçesinde kayıtlı parselden yol geçtiğini fark ederek kendisine haber verdiğini söyledi.Resmi kayıtlarda yaptırdığı araştırmada, bu durumun doğru olduğunu öğrendiğini belirten Bademlioğlu, bin 40 metrelik arazinin bir bölümünün Bursa'dan İzmir'e gidiş yönünde kaldığını anlattı.Başvurduğu resmi kurumlardan olumlu yanıt alamadığını savunan Bademlioğlu, "5-6 aydır bununla uğraşıyoruz. Bize olumsuz cevaplar verip beklememizi söylediler. Baktık ki olacak gibi değil, en sonunda hukuk yoluna gittik" dedi.Müracaatlarından sonuç alamayınca bir kısmı yolun yaklaşık 10 metresini kapsayan araziyi satılığa çıkarmaya karar verdiklerini bildiren Bademlioğlu, "Mülkiyet, anayasanın en önemli maddelerinden biridir. Yasal olarak mülkiyet hakkımı kullanıp satmaya niyetim var. Taliplisi olursa gelsin, görüşelim" diye konuştu.


"Yolu en kısa zamanda kapatmayı düşünüyoruz"
Mehmet Sait Bademlioğlu'nun avukatı Özgür Çelebi ise 3 kardeşe babalarından intikal eden bu parselin 1976 yılında Bademlioğlu ailesi tarafından satın alındığını belirtti.Bursa-İzmir karayolunun inşası sırasında söz konusu tarlanın kamulaştırılmasının unutulmuş ya da yapılmamış olabileceğini söyleyen Çelebi, şunları kaydetti:"Burası olduğu gibi tek parsel, Bursa-İzmir otoyolunun Karacabey giriş kavşağı. Kamulaştırılmadan yaklaşık 38 yıldır bu yol işgal ediliyor. İlgili kurumlara başvurularımızı yaptık ama yerin tapu sahipleri belli olmasına rağmen hiçbir şekilde ciddiye alınmadık, kamulaştırma konusunda görüşmeye çağrılmadık. Mirasçıların talebi doğrultusunda tarlanın satışı için ilan verdik. Alıcılar varsa her an talibi olan kişiyle görüşmeye hazırız. Karayolları'nın işgali olacağına hiç olmazsa cebimize para girsin. Çünkü Karayolları'na 'Bunun bedelini bize ödeyin' diye defalarca müracaat ettik. Karayolları dışında üçüncü kişilerden gelecek her türlü talebe açığız. Bursa-İzmir karayolunun Karacabey girişi satılıktır. Bin 40 metrekare yerimiz var. Tamamı da yola cephe, yolun içi."Çelebi, Valilik, Kaymakamlık ve İlçe Jandarma Komutanlığına, yolu kapatmak için müracaatta bulunduklarını aktardı.Buna ilişkin idari ve adli süreci tamamladıklarına işaret eden Çelebi, "Yolu en kısa zamanda kapatmayı düşünüyoruz. İlgili kurumlara, yolu kapatacağımızı belirten dilekçelerimizi verdik. Buradan doğacak mağduriyet kesinlikle bizimle alakalı değildir" ifadesini kullandı.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...