CHP'den MHP milletvekili için önerge

/ Kaynak: İHA
CHP'den MHP milletvekili için önerge

Politika Haberleri  / İHA

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Milletvekili Engin Alan ile ilgili önerge vereceklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Adalet Komisyonu'nda görüşülen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Birleştirilmiş Kanun Tasarısı'na eklenmek üzere cezaevinde bulunan MHP Milletvekili Engin Alan ile ilgili önerge vereceklerini söyledi. TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 17 Aralık soruşturmasına değinen Hamzaçebi, son olarak İstanbul'da 17 Aralık soruşturmasında görev yapmış olan 2 emniyet müdür yardımcısının memuriyetten ihraç edildiğini söyledi. Hamzaçebi, "Bunu kabul etmek mümkün değildir. Bu yolsuzluk soruşturmasının üzerini kimse örtemeyecektir. İstanbul'da geçen yıl Nisan ayının sonlarında 1 Mayıs mitingini duyurmak üzere bildiri dağıtan bir gruba şiddet uygulamadı diye bir polis görevinden alınmıştır. Bunlar Türkiye'de oluyor" dedi.
CHP'DEN ENGİN ALAN İLE İLGİLİ ÖNERGE
"Adalet Komisyonu'nda görüşülen tasarıya bir madde eklenmesini istiyoruz, Engin Alan ile ilgili" diyen Hamzaçebi, sadece Engin Alan'ın içeride olduğunu ve ona yapılanın zulüm olduğunu ifade etti. Hamzaçebi, "Gelin hep birlikte Engin Alan'ı cezaevinden çıkartalım, TBMM'ye gelip yeminini etsin, görevine başlasın. Engin Alan'ın onurlu duruşu karşısında TBMM üzerine düşen görevi yapmalıdır. Bugün Adalet Komisyonu'nda görüşülen tasarıya Engin Alan ile ilgili bir önerge vereceğiz. Vereceğimiz önerge daha önce AK Parti ile mutabık kaldığımız önergedir. Umarım bugün bunu yasalaştırma imkanı buluruz" diye konuştu. Meclisin tatile girmeden Engin Alan'ın yemin ettirilmesi gerektiğinin altını çizen Hamzaçebi, "Bu olmaz Anayasa değişmeli' deniliyorsa Anayasa değişikliğini 1 hafta içinde yapabiliriz. Bu yapılmıyorsa sadece Engin Alan'a eziyet ediliyor demektir. Biz seçilmiş her milletvekilinin TBMM'de olmasını istiyoruz. Bu milletvekilinin hangi partiye mensup olduğu hiç önemli değildir" şeklinde konuştu.
Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...