Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çiftçiler AB fonlarıyla ayağa kalkıyor

Çiftçiler AB fonlarıyla ayağa kalkıyor

Ekonomi Haberleri

Birçok AB fonu projesizlikten kullanılamazken, çiftçiler 131.3 milyon avro olan kotayı aşıp 133.7 milyon avroya çıktı

Çiftçiler için AB fonları can suyu oldu. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığı ile üreticilerin kırsal kalkınma için AB'nin verdiği fonların kullanımında geçen yıl rekor kırıldı. Et sektöründen, sebze sektörüne arıcılıktan el sanatlarına kadar birçok alanda girişimcilerin yüzünü güldüren geri ödemesiz AB fonları ile hem üreticilerin hayalleri gerçek oluyor hem de Türkiye kalkınıyor. Gazetemize konuşan TKDK Başkan Vekili Kerem Akgündüz, Türkiye'nin kurum aracılığıyla IPARD (Kırsal Kalkınma) fonlarından geri iadesiz 2016 yılı sonuna kadar yaklaşık 2.6 milyar TL alacağını söyledi. 42 ilden oluşan programın 2011 yılı itibariye müthiş bir yükselme kaydettiğini belirten Akgündüz, "Projenin hazırlanabilmesi için belli bir proje hazırlama alt yapısının olması lazım. Bu alanda AB standartlarına yönelik proje hazırlamada 3 yıldır ücretsiz eğitim veriyoruz. Şu zamana kadar 5 bin 500 kişiye eğitim verdik, 140 bin vatandaşımızla yüz yüze görüştük" dedi.
AB fonlarıyla üreticiye verilen destekler sayesinde istihdama da katkı sağladıklarını söyleyen Akgündüz, "Onay verilen projeler sayesinde geçen yıl 5 bin 500 kişiye de yeni iş kapısı açılmış oldu. Bu fonlar kullanılmadığında geri dönüyor. Bu yüzden kullanalım" dedi. Damla Peker / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...