Telefon ve internette yüksek faturaya son

Telefon ve internette yüksek faturaya son

Ekonomi Haberleri

Elvan, 'Aboneliği iptal ettiren tüketici, yeni fatura döneminde 1 gün kullansa da tam fatura kesiliyor. Bu önlenecek' dedi.

Telefon ve internet aboneliklerinde paket tarife kullanan tüketicilerin, abonelikleri iptal ettirdikten sonra ödemek zorunda bırakıldığı sürpriz faturalar son bulacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Telefon ve internet aboneliklerini süresi dolmadan iptal eden vatandaşların faturalarına yönelik tüketici lehine yeni bir düzenlemeye gittik. Aboneliğini iptal eden vatandaşlarımız aylık faturada, sadece kullandığı kadar hizmetin ücretini ödeyecek" dedi. Fatura süresi dolmadan aboneliğin feshedilmesi ya da numara taşınması konusunda yoğun şikâyet aldıklarını söyleyen Bakan Elvan, "Bu sebeple Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) bir düzenleme yaptı. Bundan sonra faturalı hat ya da internet kullanan vatandaşlarımız abonelik feshi, numara taşıma, aboneliğin dondurulması, abonelik devri, nakil gibi durumlarda 'kıst ücret' uygulamasına tabi olacak. Aboneliğini iptal eden vatandaşımız, o dönem kullandığı gün ve miktarın ücretini ödeyecek. Almadığı hizmetin bedelini ödemeyecek.?Düzenleme nisan 2015'te yürürlüğe girecek" dedi. Bakan Elvan, internet abonesi sayısının 35 milyona çıktığını, internet kullanım ücretlerinin daha da düşeceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...