Bakan açıkladı: Yağmur bu akşam geliyor!

Bakan açıkladı: Yağmur bu akşam geliyor!

YAŞAM Haberleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Marmara Bölgesi'nde bu akşamdan itibaren yağışların başlayacağını, c

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti'nin nbsp;Cumhurbaşkanı adayını kendisinin belirleyeceğini, nbsp;göstereceği adayın "büyük bir nbsp;teveccühle kabul göreceğine" inandıklarını söyledi. nbsp;Denizli'deki ziyaretleri sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan nbsp;Bakan Eroğlu, "Türkiye için kuraklık tehlikesinin olup olmadığı yönündeki" sonu nbsp;üzerine, Türkiye'nin yarı kurak iklim bölgesinde olduğunu belirtti.Bakanlık olarak Türkiye'de yağış yıllığını 1 Ekim itibariyle nbsp;değerlendirdiklerini belirten Eroğlu, 1 Ekim'den bu güne kadar yağışlarda Türkiye nbsp;ortalamasında yüzde 27 oranında azalma olduğunu bildirdi. nbsp;Eroğlu, "Dünyada pek çok yerde taşkınlar pek çok yerde de kuraklık var. Türkiye'de yağış ortalaması geçen yıla göre düşük ama susuzluk yaşamayacağız, tedbirlerimizi aldık. Türkiye yarı kurak iklim bölgesinde. Bu yıl yağış ortalamasında yüzde 27 oranında azalma var. Ancak, barajlarımızda doluluk oranı yüzde 74 civarında. Bu da iyi bir ortalama. 76 şehrimize yaptığımız içme suyu barajı ve göletleri başta olmak üzere inşa ettiğimiz sulama göletleri ve barajları sayesine kuraklığı yaşamayacağız. Eğer bu göletleri yapmamış olsak, başta İzmir ve İstanbul olmak üzere birçok yerde sıkıntımız olacaktı. Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'de sıkıntımız vardı, sıkıntıları da aştık. Zaten bugün akşam itibariyle batı bölgeleri ve Marmara'ya etkili, kuvvetli yağışlar geliyor. Bu yağışlar da yüzümüzü güldürecek. Denizli'ye de bu akşam yağışlar geliyor. Bu bölgede cumartesi, pazar ve çarşamba günleri de etkili yağışlar olacak" dedi.
- Cumhurbaşkanlığı seçimi
Bakan Eroğlu, "MHP'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü çatı adayı nbsp;göstermek istediği" iddialarına yönelik soru üzerine AK Parti'nin adayını nbsp;kendisinin belirleyeceği karşılığını verdi.
AK Parti'ye büyük teveccühün olduğunu, genel ve mahalli idareler nbsp;seçimleri arasında adaylardan dolayı 6-7 puanlık fark yaşanabileceğini ifade eden nbsp;Eroğlu, "Dolayısıyla baktığımız zaman AK Parti'nin şu andaki oyu her şeye rağmen nbsp;yüzde 53-54 civarında diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanı adayımızında büyük bir nbsp;teveccühle kabul göreceğine inanıyorum" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...