AYM'den flaş Youtube kararı!

/ Kaynak: AA
AYM'den flaş Youtube kararı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Anayasa Mahkemesi, YouTube'a erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan başvurularda, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar verdi.

Anayasa Mahkemesi YouTube'la ilgili başvuruyu karara bağladı. Yüksek Mahkeme, YouTube'a erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan başvurularda, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar verdi. Mahkeme, kararı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile Ulaştırma Bakanlığı'na gönderecek.Anayasa Mahkemesi, Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan nbsp;başvurularda, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar nbsp;verdi Yüksek Mahkeme, gerekçe yazıldıktan sonra kararı, TİB ile nbsp;Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanlığına gönderecek. Anayasa Mahkemesi, video paylaşım sitesi Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan bireysel başvurularda, başvurucuların nbsp;haklarının ihlal edildiğine karar verdi.Video paylaşım sitesi Youtube avukatı aracılığıyla Türkiye Barolar nbsp;Birliği (TBB) ile CHP'li bazı milletvekilleri, Youtube'a erişim engelinin nbsp;kaldırılması için Anayasa Mahkemesine ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuşlardı. Başvuruları ele alan Anayasa Mahkemesi, başvurucuların haklarının nbsp;ihlal edildiğine, erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali anlamına nbsp;geldiğine karar verdi.Yüksek Mahkeme, gerekçe yazıldıktan sonra hak ihlalinin giderilmesi ve nbsp;gereğinin yapılması için kararı, TİB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme nbsp;Bakanlığına gönderecek.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...