Sara hastası çocuğu bile dağa kaçırmışlar

/ Kaynak: AA
Sara hastası çocuğu bile dağa kaçırmışlar

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dağa kaçırılan çocuklardan birini annesi 50 gün önce kaybolan 14 yaşındaki oğlu Efekan Toklar'ın sara hastası olduğunu, 7 yıldır ilaç kullandığını söyledi.

Çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını savunan ailelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önü ile Dağkapı Meydanı'nda başlattığı oturma eylemi 10'ncu gününe girdi. nbsp;Erzurum, Van, Bitlis, Mardin ve Batman'dan gelen ailelerin de destek vermesiyle eyleme katılanların sayısı 46'ya ulaştı.Çocuklarının resimlerini ellerinden düşürmeyen ve onları öpüp okşayarak özlemini gidermeye çalışan annelerin feryatları yürekleri dağlıyor. Evlatlarından ayrı kalmanın verdiği üzüntüyü derinden yaşayan anneler, oturma eyleminde tanıştıkları ve kendileri gibi aynı sıkıntıyı çeken diğer kadınlara sarılarak gözyaşı döküyor. Çocuklarına duydukları özlemi ifade etmeye çalışan anneler, günlerdir uykusuz ve gıdasız kalmanın sebep olduğu dirençsizlik nedeniyle zaman zaman fenalaşıp bayılıyor. Bayılan kadınlara 112 Acil Servis ekipleri olay yerinde müdahale ederken, bazıları sedyeyle götürüldükleri ambulans veya hastanede tedavi ediliyor.

Bitlis

Bitlis'in Hizan ilçesinde Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıfta okuyan ve aynı zamanda astım hastası olan 16 yaşındaki Vedat Aydın'ın ailesi de, evlatlarının yolunu gözlüyor. Terör örgütü PKK'nın elinde olduğunu öğrendikleri çocuklarını geri getirmek için 7 gün Kaymakamlık önünde eylem yapan Aydın ailesi, olumsuz hava koşulları nedeniyle eyleme son vermek zorunda kaldı.

İzmir

İzmir'de de çocukları dağa kaçırılan 6 ailenin endişeli bekleyişi sürüyor. Polise başvuran 4 aile, çocuklarının yanı sıra mahalleden de 2 gencin terör örgütünce kandırılarak dağ kadrosuna katılmak üzere götürüldüğünü belirterek, evlatlarının bir an önce kurtarılmasını istiyor. nbsp;
Ailelerin verdiği bilgiye göre, Mehmet Urak (18), Kamuran Gökay (19), Emrah Fırtına (22), Adem Tekik, Selam Öztürk'ten (20) ile vatani görevini yaparken firar eden Salim Kalın'dan (20) haber alınamıyor. nbsp;
Bunun dışında İzmir'den 13 ailenin daha çocuklarının kayıp olduğuna ilişkin başvurusu bulunuyor. nbsp;

Adıyaman

Adıyaman'da ise Arzu Kahraman (17) ve Ruken Yıldız (15) adlı iki öğrencinin 5 Mayıs'ta dağa kaçırıldığı bildirildi. Çocuklarının kandırıldığını dile getiren aileler, evlatlarının kurtarılması için yardım talebinde bulunuyor. nbsp;
İstanbul
İstanbul'da 2 aile, terör örgütünce dağa kaçırıldığını öğrendikleri çocuklarının yolunu gözlüyor. Ailelerden, Seda Yılmaz oğlunun, Erdal Eren de yeğeninin terör örgütünce dağa kaçırıldığı gerekçesiyle Mazlum-Der İstanbul şubesine başvurdu.

"14 yaşındaki çocuğum sara hastası"
Van'ın Muradiye ilçesinden gelen anne Sürreya Toklar, yaklaşık 50 gün önce kaybolan 14 yaşındaki oğlu Efekan Toklar'ın sara hastası olduğunu ve 7 yıldır ilaç kullandığını söyledi.Lise öğrencisi oğlunun tek başına yaşamasının mümkün olamayacağını ifade eden Toklar, şöyle konuştu:
"14 yaşındaki çocuğum sara hastasıdır. O akşamları karanlıktan korkar, tek başına yatamaz. Elektrik kesildiğinde de dahi ağlayarak beni yanına çağırıp, 'Anne ben korkuyorum" diyordu. Oğlum hasta olduğu için orada yaşayamaz. Sara hastası evladımı bana versinler çünkü onun bana ihtiyacı var."

"10 gündür yemek yiyemiyorum, suyla yaşıyorum"

Gaziantep'ten eyleme destek vermek için gelen anne Hayriye Esendemir ise Kafkas Üniversitesi'nde sınıf öğretmenliği bölümünü okuyan kızı Büşra Esendemir'in 10 gündür kayıp olduğunu kaydetti.
Kızına kavuşmayı arzu ettiğini vurgulayan Esendemir, "Ben de bir anne olarak destek olmaya geldim. Onu öğretmen olsun tüm insanlara yararlı olsun diye okuttum. Hepimiz kül olduk. 10 gündür yemek yiyemiyorum, suyla yaşıyorum" dedi.

"Diğer çocuğum engelli"

Anne Ayşe Güler lise son sınıf öğrencisi olan 17 yaşındaki oğlu Berat Güler'den 7 aydır haber alamadığını söyledi.
İki erkek çocuğu bulunduğunu kaydeden Güler, "Biri dağa gitti, diğer çocuğum engelli. Okula gitmişti, sonra kayboldu. Oğlumu istiyorum başka hiç bir şey istemiyorum" ifadesini kullandı.

Daha 12 yaşında nbsp;

Mardin'den gelen anne Bedriye Eşiyok, ortaokul öğrencisi oğlu Mazlum'un 28 gündür kayıp olduğunu belirtti.
Oğlunun top oynamak üzere evden ayrıldığını ancak bir daha kendisinden haber alamadıklarını anlatan Eşiyok, "Oğlum Mazlum daha 12 yaşında top oynamak için dışarı çıktı nasıl götürdüler anlamadım. Oğlum daha çok küçük onu bana geri gönderin" dedi.

PKK gençleri ve çocukları Kürtçe dil kursları ve sosyal faaliyetlerle kandırıyor

Terör örgütü PKK'nın eleman kazanmak için Kürtçe dil kursları ve sosyal faaliyetlerle bir araya getirdiği gençleri ve çocukları, propaganda yöntemleriyle sempatizan haline getirdiği ve suça sürükledikten sonra kuryeler aracılığıyla kırsala götürdüğü belirtildi.
Diyarbakır'da bir grup annenin "çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığı" gerekçesiyle yaptıkları oturma eylemiyle gündeme gelen PKK terör örgütünün kırsal kadrosuna adam kazandırmaya yönündeki faaliyetler kapsamında, İzmir'de de bazı ailelerin mağduriyet yaşadığı bildirildi.

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, PKK terör örgütü taraftar toplamak amacıyla, İzmir'e göçle gelen vatandaşların yoğunlukta olduğu Buca, Bornova, Karabağlar, Torbalı ve Menemen ile Konak ilçesi Kadifekale semtlerinde yaşayan çocuk ve gençler ile üniversite öğrenimi için kente gelenleri hedef alan çalışmalar yürütüyor.

Örgütün şehir yapılanması KCK aracılığıyla yürüttüğü propaganda, eyleme sürükleme gibi faaliyetlerle İzmir'de 2013 yılı başından bu yana 4'ü 18 yaşın altında toplam 39 kişi kandırılarak ailelerinden uzaklaştırıldı. Örgütün kırsal kadrosuna götürüldüğü iddia edilen bu kişilerden 9'unun kadın olduğu öğrenilirken, 19 ailenin de durum karşısında emniyet güçlerine kayıp müracaatında bulunduğu kaydedildi.

Bu kişiler arasında yer alan Nurettin Ö, nisan ayında Şırnak'ta güvenlik güçlerine teslim olurken, 4 kişi ise güvenlik güçlerince yakalandı. 34 kişinin ise halen PKK terör örgütünün kırsal alandaki faaliyetleri içinde olduğu değerlendiriliyor.

Son 20 günde 10 kişi nbsp;
Terör örgütüne eleman kazandırılmasına yönelik çalışmalar karşısında İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri son 20 günde bir dizi operasyon gerçekleştirdi. Polis, terör örgütünce kandırılarak dağ kadrosuna götürülmek istenen Manisa'dan 18 yaşın altında 3 çocuk ile 2'si kadın 6 üniversite öğrencisini İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yakalandı.
Çocuklar Manisa'ya gönderilirken, gözaltına alınan Ege Üniversitesi öğrencileri E.D, H.A, G.A, M.S, M.Ö. ile öğrenci olmadığı belirlenen V.Ö'nün TEM Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri sürüyor. nbsp;

Terör örgütünün yöntemi

Terör örgütünün şehir yapılanmasının örgüte eleman sağlamak amacıyla, son günlerde özellikle üniversitelerde doğu kökenli öğrencilere yönelik yoğun bir çalışma yürüttüğü ileri sürüldü. nbsp;
Özellikle "Kürtçe dil kursu" bahanesiyle toplanan gençlerin örgütün yönlendirilmesiyle çeşitli gruplara dahil edildikleri, yürütülen propagandayla sempatizan haline getirilerek basın açıklaması ve sokak eylemlerine sürüklendikleri, bu eylemlerde güvenlik güçlerine karşı mukavemet, kamu binalarına saldırı faaliyetlerine sürüklendikleri, eyleme katılanlara "Aranıyorsunuz, cezaevine gireceksiniz" sözleriyle korkutup, örgütün dağ kadrosuna yönlendirildikleri iddia edildi. nbsp;
Öte yandan, İzmir'de de çocukları dağa kaçırılan 6 ailenin endişeli bekleyişi ise sürüyor. Polise başvuran 4 aile, çocuklarının yanı sıra mahalleden de 2 gencin terör örgütünce kandırılarak dağ kadrosuna katılmak üzere götürüldüğünü belirterek, evlatlarının bir an önce kurtarılmasını istiyor. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...