Youtube açılacak mı? (AYM'nin Youtube kararı)

Youtube açılacak mı? (AYM'nin Youtube kararı)

TEKNOLOJİ Haberleri

AYM'nin Youtube konusunda vereceği karar merakla bekleniyordu. AYM Youtube kararını açıkladı hak ihlali dedi. AYM'nin bu kararı ile Youtube açılıyor mu?

AYM Youtube erişim yasağı ile ilgili kararını verdi. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar ne anlama geliyor, YouTube açılacak mı işte son gelişmeler...AYM Youtube erişim yasağı ile ilgili kararı verildi. Günlerdir tartışılıyordu peki AYM'nin kararı ne oldu, karar sonrası Youtube açılacak mı? Anayasa Mahkemesi, Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan nbsp;başvurularda, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar nbsp;verdi Yüksek Mahkeme, gerekçe yazıldıktan sonra kararı, TİB ile nbsp;Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanlığına gönderecek. Anayasa Mahkemesi, video paylaşım sitesi Youtube'a erişimin engellenmesiyle ilgili yapılan bireysel başvurularda, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine karar verdi.Video paylaşım sitesi Youtube avukatı aracılığıyla Türkiye Barolar Birliği (TBB) ile CHP'li bazı milletvekilleri, Youtube'a erişim engelinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesine ayrı ayrı bireysel başvuruda bulunmuşlardı.Başvuruları ele alan Anayasa Mahkemesi, başvurucuların haklarının ihlal edildiğine, erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiğine karar verdi.Yüksek Mahkeme, gerekçe yazıldıktan sonra hak ihlalinin giderilmesi ve gereğinin yapılması için kararı, TİB ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gönderecek nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...